KORONAVÍRUS: annyi a koncerteknek

Billie Eilish-tól kezdve egészen Harry Styles-ig: veszélyben lévő koncertek.

A Live Nation az egyik legnagyobb koncertszervező cég a világon, így nem csoda, hogy Ők is óvintézkedéseket a koronavírus megfékezésének érdekében.

Több száz koncertet, turnésorozatot érintenek világszerte a bevezetett óvintézkedések. Először Európában vezettek be rendeleteket, melyek megtiltják a nagyobb tömegek egy légtérben való tartását, így nem kérdés, hogyha a mozik és színházak megszorításokban részesülnek, a koncertek is bajban lesznek.

https://www.instagram.com/p/B9r3IsLBjME/?igshid=1n3mzlna923ey

Hazai és nemzetközi nevek koncertjeit is el kellett halasztani nem csak Budapesten vagy Magyarországon, hanem Európa-szerte, sőt még Amerikában is. A szervezők és előadók általában nem törlik a koncerteket, hanem egy-két hónappal későbbre helyezik át.

https://www.instagram.com/p/B9sK33-hjP1/?igshid=sw54wwem22un

A kérdés az, hogy az itthoni és szomszédos nagyobb koncerteket tényleg sikerül-e áthelyezni május környékére, illetve, hogy eltűnik-e addigra ez a fránya koronavírus, ami megnehezíti mindenki életét. Itthon többek közt érinti például Péterfy Bori, Sigala, Soffi Tukker és társai koncertjeit, melyek hamarosan esedékesek lettek volna.

https://www.instagram.com/p/B9o8D_enGSP/?igshid=13ipmgromddof

Bécsben és egész Európában pedig Madonna, Avril Lavigne, Louis Tomlinson, Tove Lo és társaik már kénytelen voltak lemondani koncertsorozataikat. Amerikában többek közt Billie Eilish kényszerült nehéz döntéseket hozni, de ott például sok-sok fesztivál is, többek közt az ikonikus Coachella is átköltözött áprilisról októberre.

https://www.instagram.com/p/B9kiXYUHFvr/?igshid=3lw2l1uxew52

Ha nem csillapodik a helyzet, itthon is kérdéses lesz több koncert sorsa, köztük a 5 Seconds of Summer, Harry Styles, Celine Dion koncertje, valamint a nyári fesztiváljaink is, így Dua Lipa, Calvin Harris, Ellie Goulding, Yungblud, Mabel és Sigrid érkezés is. A koncerteket szervezők azt kérik, kizárólag a hivatalos tájékoztatása hallgassunk és ne dőljünk be az esetlegesen felröppenő álhíreknek sem – azonnal tájékoztatni fognak, ha információval rendelkeznek.

https://www.instagram.com/p/B9pBBOclfrd/?igshid=16psq2vyibuys