NORMANI KIAKADT CAMILA CABELLO-RA RASSZISTA MEGJEGYZÉSEI MIATT!

Normani: hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem bántott meg!

Az egykori Fifth Harmony lány, Normani a Rolling Stone magazin címlapján szerepel, melyben egy interjút is olvashatunk vele. Ebben több kényes témára kitért, többek közt arra is, hogy egyetlen fekete tagként mindig másodrendűnek érezte magát a bandában, a helyzetet pedig tovább rontották a rasszista online trollok, akik közül sokan az énekesnő halálát is kívánták. Ennek ellenére mégiscsak egyik bandatársa, Camila Cabello viselkedése bántotta meg a legjobban, ugyanis ő egyszerűen hátba támadta Normanit.

Normani SZA és Megan Thee Stallion társaságában tündököl a Rolling Stone címlapján.

Tavaly került napvilágra Camila régi Tumblr-je, ahol tucatnyi rasszista posztot osztott meg fiatalabb korában, és kiszivárgott egy állítólagos üzenetváltás is közte és egy ismerőse között, melyben egy rasszista kifejezéssel utal Normanira. Bár az Cabello bocsánatot kért az ügy miatt, és elmondása szerint túl fiatal volt ahhoz, hogy megértse az effajta nyelvheználat súlyát, Normanit annyira megviselték a történtek, hogy is nem tudott azonnal reagálni rá, így később írásban válaszolt a Rolling Stone újságírójának. 

Szeretném leszögezni, hogy minden amit mondok, azt úgy is gondolom. Nem szerettem volna erről beszélni, mert nem akartam, hogy a narratívám részévé váljon, de fekete nőként rengetek sorstársam van, akit hasonló atrocitások érnek nap, mint nap

– kezdte az énekesnő.
Normanit rengeteg pályatársa dicsérte az egekig, köztük Rihanna, Beyoncé, Janet Jackson, Nicki Minaj és Ariana Grande is.

Rengeteg gyűlöletet kaptam az elmúlt években csupán a bőröm színe miatt, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez az eset nem bántott meg. Teljesen lesújt, hogy ez egy olyan helyről jött, aminek inkább biztonságot kellett volna nyújtania, mert tudom, hogy fordított esetben én szemrebbenés nélkül kiálltam volna a többiek mellett.

Így utalt az egykori Fifth Harmony tagokra Normani, aki azt is sérelmezte, hogy Camila ezt nem tette meg érte. Elmondása szerint napokig tartott Cabello-nak, hogy felszólaljon a Normani ellen irányuló online zaklatás ügyében, majd pedig évekbe telt, hogy felelősséget vállaljon a nemrég napvilágot látott, rasszista posztokért, és bocsánatot kérjen.

Akár szándékosan, akár nem, azt éreztette velem, hogy másodlagos vagyok számára a karrierje mellett. Ugyanakkor nem állítom, hogy ez az ügy reménytelenséget kelt bennem, ugyanis mindenki megérdemel egy esélyt, hogy tanuljon a hibáiból. Nagyon remélem, hogy ezzel egy fontos lecke lett megtanulva, és mindenki őszintén megérti, miért teljesen elfogadhatatlan az effajta viselkedés.

Normani azzal zárt a mondandóját, hogy leírt mindent, amit a szíve diktált, és reméli, elég tiszta és egyértelmű volt ahhoz, hogy soha többet ne kelljen erről beszélnie. 

Közeleg egyébként az énekesnő debütáló albuma, melynek előfutára, a Motivation tavaly jelent meg, társszerzője pedig nem más volt, mint Ariana Grande. A dalt a tavalyi VMA-n is előadta, akkor azt nyilatkozta, hogy ez karrierje eddigi fénypontja. Azt is elárulta Normani, hogy a lemez pop és r&b keveréke lesz, és minél személyesebb dalokat szeretne írni rá, de egyelőre tanulja még, hogyan is kell megnyílni mások, köztük a rajongói előtt is.