ALLIE X MÁR NEM FÉL MEGNYÍLNI

Megjelent a kanadai énekesnő második nagylemeze, a Cape God, melyen egy Troye Sivan-nal közös dal is helyet kapott.

Allie X nevét 6 éve hallhattuk először, mikor megjelent az első kislemeze Catch címmel, és olyan nevek osztották meg a dalt közösségi médiájukon, mint Katy Perry. Akkoriban még nagyon titokzatos volt az énekesnő, az arcát alig mutatta, és nem sok személyes infót árult el magáról.

Hat év, 5 EP és egy nagylemez után Allie magabiztosabb, mint valaha, és ez új korongján is meglátszik. A Cape God névre keresztelt lemez fő inspirációja az énekesnő gyerekkora volt, és az izoláció, amit akkoriban érzett. Egy Instagram poszt keretein belül árulta el most először, hogy középiskolás kora előtt egy autoimmun betegséggel diagnosztizálták, melynek következtében a folyamatos fájdalom melett elkülönítve érezte magát a testétől, és az érzelmeitől is. Mindenki előtt takargatni akarta a betegséget és a tüneteit, amiktől szenvedett. 

https://www.instagram.com/p/B81HzAXhVN8/?igshid=ta789428av50

Azt akartam, hogy az emberek erősnek, és egészségesnek lássanak. Az álmaim után akartam menni, hogy egyszer előadó lehessek, de a doktoraim akkoriban azt mondták, ez őrültség. 

Végül mégis sikerült Allie-nek elérnie a célját, aki tavaly Marinával koncertezett európa szerte, idén pedig saját turnéra indul, melyre olyan gyorsan fogytak a jegyek, hogy több koncertjét nagyobb helyre kellett költöztetni.

Fontosnak tartom ezt megosztani azokkal, akik kíváncsiak a történetemre, és talán erőt is tudnak meríteni belőle. Már nem szégyenkezem a küzdelmeim miatt, mint régen. A Cape God a fiatal énem tapasztalatairól szól, aki akkoriban nem mert beszélni róluk. Neki, és azoknak szól, akik kívülállónak érzik magukat

– írta Allie az Instagram oldalán.

Az album címéhez egyébként az inspirációt egy drogfüggőkről szóló dokumentumfilm szolgáltatta. Bár a függőséggel az extrém stílusú énekesnőnek elmondása szerint nincs tapasztalata, a filmben bemutatott fiatalok mindennapi harcaival azonosulni tudott. 

Allie X március végén turnéra indul, hogy népszerűsítse a lemezt, melyet a megjelenés napján már több, mint 8 millióan streametek. A koncertsorozat Amerikában indul, majd májusban Európát is eléri, ahol többet között Párizsban, Berlinben, és Ameszterdamban is fellép.