Elviselhetetlen tömeg, pánik és sikolyok: ilyen volt Ed Sheeran koncrtje

Nagyon kevésen múlott, hogy ne történjen tragédia.

Brutális tömeg, a pultokon át menekülő fesztiválozók, pánikrohammal küzködő emberek és egy profi koncert – ilyen volt a Sziget első napja.

Több hazai hírportál, köztük az Index is beszámolt arról, hogy milyen pánik alakult ki a Sziget Fesztivál lényegében első napján Ed Sheeran első hazai koncertje után. Többen a teltház után még körülbelül 2500 eladott jegyet okolták, hogy tömegnyomor volt a nagyszínpad előtti téren.

A koncert után és jelenleg is özönlenek a történetek és vélemények a koncert Facebook-os eseményéhez: többen halálfélelmet, halálközeli élményként emlegetik a koncertet.

Ráadásként a bejárásra szolgáló K-híd sem bírta a tömeget, arról is érkeztek panaszok, hogy olyan hangja volt, mint ami bármelyik pillanatban összeomlik.

A fesztiválon kintlévők érthetően féltek, míg a kanapéharcosok az interneten elintézték annyival, hogy “nem kell fesztiválozni, ha nem bírod a tömeget”…

A Szigeten cikkünk írásával egyidőben folyik egy rendőrségi sajtótájékoztató, ha bármi érdemit sikerül hozzátenni a történésekhez, frissítjük cikkünket.

A fesztiválon a mai napon többek közt a The 1975, Tove Styrke, a CHVRCHES és Yungblud is fellép.