TikTok-os zenék, amiknek nem biztos, hogy tudod a címét

Ebben a cikkben azoknak szeretnénk segíteni, akik a TikTok-ot böngészve hallanak zenéket, de nem sikerül kideríteniük azok címét vagy előadóját.

De mi ez a TikTok őrület?

A TikTok (korábbi nevén Musical.ly) egy leginkább tinik által használt közösségi média platform, amelyre rövid videókat tölthetnek fel a felhasználók. A videók alá lehetőség van zenét rakni aláfestésként, sőt sokszor kimondottan egy zenére alakulnak ki trendek az oldalon.

Zenék a TikTok-on

Eredetileg az Apple Music könyvtárából válogathatnak a felhasználók a zenék között, és ha így készül el egy videó, akkor annak a zenének és előadójának a neve könnyen visszakövethető lesz, akár egy kattintással megnyílik Apple Music-ban, és már hallgathatjuk is. A probléma akkor kezdődik, ha egy videót a felhasználó a saját galériájából tölt fel, és a hangot nem TikTok-on keresztül adta hozzá videójához, hanem mondjuk egy másik szerkesztővel.

Ilyenkor feltöltődik a videó, és az eredeti hangnak nem a zene előadóját fogja megjelölni a TikTok, hanem a felhasználót, aki feltöltötte a videót.

De igazából még ezzel sem lenne probléma, hiszen ott a Shazam, — gondolná az ember — majd azzal rákeresünk. Csakhogy rengeteg zenének valamilyen módosított verzióját használják, amivel nem mindig boldogul a Shazam.

Ezt a problémát próbáljuk most orvosolni, és elhozunk nektek pár olyan zenét, ami nagyon népszerű TikTok-on, de nem biztos, hogy ismert az előadója és a címe.

1. Aviva – Princesses Don’t Cry

https://www.youtube.com/watch?v=_A3I03NEgL4

2. Alessia Cara – Here (Lucian Remix)

3. James Charles – Never Enough Cover ft. Cimorelli

4. Líue – Suffer with me

https://www.youtube.com/watch?v=4q01z5KDgA4

5. Cedric Gervais – Touch The Sky

6. Riton & Kah-Lo – Fake ID

7. Comethazine – Walk