Visszatért Madonna!

A lemezen 15 vadonatúj dal szerepel, melyeket Portugália, valamint az énekesnő latin zene iránti, nem múló rajongása inspirált – ennek bizonyítéka az is, hogy a Madame X-en nemcsak angolul, de spanyolul és portugálul is énekel.

A lemez koncepciója Lisszabonban született. Itt megtaláltam azt a törzsi szellemet és azokat a varázslatos zenészeket, akik megerősítették a hitemet abban, hogy a világ két legtávolabbi pontján is kapcsolódhatunk egymáshoz a zene segítségével

– mondja az énekesnő

A felvételek csaknem 18 hónapig készültek, Portugáliában, Londonban, New Yorkban és Los Angelesben. Madonna állandó producere, Mirwais mellett Diplo is dolgozott a lemezen, melyen a Latin Grammy-díjas Maluma, valamint Anitta, Swae Lee, és Quavo (Migos) is közeműködik vendégelőadóként.

A Madame X-ről előfutárként 5 dal is megjelent. Közülük az utolsó, a Dark Ballet tökéletesen illeszkedik Madonna LMBTQ-közösségért tett, fáradhatatlan munkásságához, és a Pride-hónaphoz is. A dalhoz készült klip főszereplője ugyanis Mykki Blanco, transznemű rapper-költő-előadóművész, aki néhány éve coming out-olt arról is, hogy HIV-pozitív.