Bruce Springsteen Western Stars című új stúdióalbuma június 14-én jelenik meg

Az első dal, a „Hello Sunshine” már megjelent

Bruce Springsteen öt év után jelentkezik új stúdióalbummal, mely új színekkel gazdagítja az eddig életművet, hiszen részben a késői hatvanas, korai hetvenes évek dél-kaliforniai pop lemezei inspirálták. Az album java része Bruce Springsteen házi stúdiójában készült New Jersey-ben, míg néhány részt Kaliforniában és New Yorkban rögzítettek. A Columbia Records június 14-én fogja megjelentetni Bruce Springsteen 19. stúdióalbumát. A Western Stars már előrendelhető itt.

Ez az album visszatérés a szólólemezeim világához, melyeket a karakter központú dalok és a széles, filmzeneszerű hangszerelések jellemeznek. Olyan ez a lemez, mint egy ékszeres doboz

– mondja Springsteen

A Western Stars 13 felvétele jellegzetesen amerikai témák széles körét öleli át: országúti és sivatagi távok, távlatok, az elszigeteltség és a közösség, és az otthon és a remény állandósága.

A „Hello Sunshine” című dal már letölthető és meghallgatható minden szolgáltatónál, köztük az eredeti szöveges videó is elérhető.

Ron Aniello látta el a produceri feladatokat Springsteennel, és ő játszik basszusgitáron, billentyűs és egyéb hangszereken. Patti Scialfa 4 dalban vokálozik és a vokál hangszerelések elkészítésében is segédkezett. A zenei hangszerelésben vonósok, fúvósok, pedal steel gitár is szerepel és több mint 20 hangszeres közreműködik, köztük Jon Brion, aki celeste, Moog és farfisa hangszereken játszik, valamint vendégszerepel David Sancious, Charlie Giordano és Soozie Tyrell. Az albumot Tom Elmhirst keverte.

Bruce Springsteen hangfelvétel készítői karrierje több mint 40 éven ível át, kezdve az 1973-as ’ Greetings from Asbury Park, NJ’ (Columbia Records) albumtól. Begyűjtött 20 Grammy-díjat, nyert egy Oscart és egy Tony-díjat, bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be, a rock and roll hallhatatlanjai közé, Kennedy Center Honor elismerést kapott és a MusiCares Év embere díját is megkapta 2013-ban. Springsteen memoárja, a Born To Run (Simon & Schuster) és a ’Chapter and Verse’ című kísérőlemeze 2016 szeptemberében jelent meg, és 2016 novemberében megkapta a Presidental Medal of Freedom kitüntetést. A poptörténelmi jelentősségű ’Springsteen on Broadway’ 236 előadást élt meg a Jujamcyn Walter Kerr színházában 2017 októberétől 2018 decemberéig, és egy filmzenealbum és egy Netflix műsor formájában is megörökítették.