Bars and Melody, az új tini őrület.

A Bars And Melody nevű angol pop duó melynek tagjai Leondre Devries (Bars mint ütem) és Charlie Lenehan (Melody mint dallam) május másodikán immáron harmadik koncertjét adta Magyarországon. A fiúk a 2014-es Britian’s Got Talentben tűntek fel, ahol saját számukat adták elő, a ‘Hopeful’-t mely az iskolai bántalmazásról szól. A megható előadás könnyeket csalt nem csak a közönség, de zsűri szemébe is, ezáltal Simon Cowell egy arany gombbal jutalmazta meg őket ami egyenesen az élő adásba repítette a két srácot. A fiúk azóta sem álltak meg, folyamatosan új albumokon dolgoznak és sokadik alkalommal turnézzák körbe már Európát, idén nyáron pedig Amerikát is meghódítják.

Aláírt magyar zászlóval a kezükben. Készítette: Rausz Ticia

A budapesti koncertjüket Bronnie, angol punk/rock énekes nyitotta, saját számokkal és feldolgozásokkal egyaránt. Bár zenei stílusa nagyban eltér a fiúkétól, meghozta a kellő hangulatot, így fellépése végére már mindenki izgatottan várta, hogy Charlie és Leondre lépjen a színpadra. Az este alatt vegyítve énekeltek számokat az eddigi albumjaikról, adtak ízesítőt az újból és fejezték ki tiszteletüket az elhunyt Lil Peep és XXXTentacion előtt ‘Falling Down’ feldolgozásukkal. Az este alatt tele voltak energiával, végig éneklésre és táncolásra buzdították nézőközönségüket. A magyar rajongótábor pedig nagyon aktívan vett részt a koncerten és minden egyes dalszöveget teli torokból kiabált vissza a fiúknak. A hatalmas buli végén a srácok biztosították arról hű rajongóikat, hogy visszalátogatnak még országunkba.

A koncert előtt a magyar rajongók örömére ismét lehetőség adatott a bandával történő találkozásra is, mely során mindenki pozitív élményekkel gazdagodott. A találkozó után elkaptam egy fiatal fan-t, akit a rajongásáról és első találkozás élményéről kérdeztem.

Mióta vagy a fiúk rajongója?
Lassan két éve találtam rájuk, azóta szeretem őket és zenéjüket.
Láttad már őket élőben koncerten vagy ez volt az első alkalom?
Igen, tavaly is ott voltam egy Budapesti koncertjükön, viszont most találkoztam velük elsőnek.

És hogyan élted meg a találkozást? Sikerült beszélgetned velük?
Nagyon boldog voltam, hogy ez megtörténhetett. Születésnapi ajándékként kaptam a jegyet és egészen ma délutánig nem tudtam, hogy ma látni fogom őket. A fiúk nagyon kedvesek és közvetlenek voltak. Illetve nagyon szorosan tudnak ölelni. Sajnos nem tudok olyan jól angolul így, izgalmamban nem tudtam egy szót sem szólni.

Mi az amit mondani szerettél volna nekik?
Csupán megszerettem volna nekik köszönni azt, hogy ennyit segítenek zenéjükkel. Tudom, hogy nagyon klisésen hangzik, de rosszabb napjaimon elég egy számot meghallgatnom tőlük és rögtön jobb kedvem lesz.

Ha valakinek aki nem ismeri a fiúkat be kellene mutatnod őket, röviden hogyan írnád le a bandát? Illetve melyik számukat ajánlanád első hallgatásra?
Azt mondanám, hogy mindketten nagyon aranyos energia gombócok. Tényleg olyanok a színpadon, mit akik sose fáradnak el. Nagyon tehetséges zenészek és remek emberek, a humorukat is nagyon szeretem. Azt ajánlanám, hogy az első számukat és Britian’s Got Talent-es fellépésüket nézzék meg. Az amikor továbbjutottak, szerintem egy nagyon megható pillanat volt. Legalábbis én mindig libabőrös leszek tőle.

Készítette: Rausz Ticia