kiemelt kép: Billboard

MURA MASA – a Grammy-díjas producer a 2019-es Pohoda fesztiválon

A friss Grammy-díjas producer, Mura Masa is fellép a 2019-es Pohoda fesztiválon.

A fesztivál Szlovákiában, Trencsén-ben kerül megrendezésre július 11. és 13-a között, a trencséni repülőtéren!

Extra tartalmakért kövess Instagramon!

A last.fm így jellemzi a több hangszeren is játszó zenész stílusát: ‘az elektronikus alapok és a klub kultúra rusztikus, organikus zenéjét ötvözve tökéletesen mutatja be a minimalista UK trap-et. A guemsey-i származású producer az első és egyetlen előadó, akit ugyanabban az évben zeneszerzőként, és művészi vezetőként is Grammy díjra jelöltek debütáló albumával. A “Lovesick” című slágere megjelenés után az USA-ban is, és az Egyesült Királyságban is első helyre ugrott a Spotify Viral slágerlistán, az A$AP Rocky közreműködésével készült remixe pedig több, mint 200 milliós stremelésnek örvend. A nyáron a 23.-ára megrendezésre kerülő Pohoda mellett olyan neves fesztiválokon lép fel, mint az ír Forbidden Fruit, vagy a Leeds Festival.

Mura Masa volt az egyik legizgalmasabb fellépő a 2016-os Eurosonic-on, így nem meglepő módon mi is felfigyeltünk rá (emellett ő volt a legnépszerűbb előadó is a Facebook követőink körében az ESNS 2016-os lineup-jából). Sajnos a kígyózóan hosszú sor miatt nem jutottunk be a Simplon Clubban tartott koncertjére. Egy évvel a “Lovesick” megjelenése után készült belőle egy remix “Love$ick” címmel, és  A$AP Rocky közreműködésével. A dalt azóta több, mint 200 millióan streamelték Spotifyon. A producer még számos híres előadóval közös számot tudhat magáénak; ilyen például Stormzy-val közös “First Things First”, a Charli XCX által jegyzett “1 night”, a Christine and the Queens kollaboráció, a “Second 2 None” vagy az énekes-dalszerző Nao-val készült “Firefly. A rapper slowthai-al közös dala, a “Doorman” szintén egy kiemelkedő alkotás, míg a “Blu” című számban a producer kamaszkori példaképe, Damon Albarn is helyet kapott, és ezzel a dallal Mura Masa be is zsebelte a legjobb élő előadásnak járó a 2017-es UK Music Video Award-on. Emellett nemrég még a legjobb remix kategóriában is győztesként került ki a Grammy-n, mégpedig a Haim “Walking Away” című dalának átdolgozásáért.

2017-ben megjelent a debütáló albuma Mura Masa címmel, melynek rengeteg neves medium fényes jövőt jósolt, többek között a Drowned in Sound és az NME is 2017 legjobb lemezei között emlegette, a The Skinny kritikusa pedig 5 csillagot adott az albumnak. A Mixmag így írt a lemezről: ‘ilyennek kéne lennie a pop zenének 2017-ben: változatos, érdekes és meglepő. Mira számíthatunk Mura Masáról a Pohoda fesztiválon? Különféle műfajok, elektronikustól kezdve az akusztikusig, és különböző hangulatok, az eufórikustól kezdve az álmodozóan mélabúsig, mesterien belevegyítve a fülbemászó slágerekbe.

további előadók a fesztiválon:

Liam Gallagher, Lykke Li, The Roots, Skepta, The 1975, Mac DeMarco, Charlotte Gainsbourg, Michael Kiwanuka, Mura Masa, Lola Marsh, Amadou & Mariam and The Blind Boys of Alabama, Vitalic, Sofi Tukker, Dimension, Donny Benét, Calypso Rose, Sudan Archives, IC3PEAK, Viagra Boys, Bazzookas, BaBa Zula, Bukahara, Dream wife, Noga Erez, Gleb, FAKA, Cari Cari, Life, Kokoko!, Illnurse, Penelope Isles, Ekman Live, Sink Ya teeth, Čavalenky, Shibuya Motors, Natalie Sharp,…

jegyek