Coachella

COACHELLA 2019: összefoglaló a pénteki napról

Kétség kívül a pénteki nap legnagyobb popzenei dobása a BLACKPINK volt a Coachella-n!

A Coachella talán a világ egyik legnagyobb és legnevesebb fesztiválja, mely a Kalifornia állambéli Indio városában rendeznek meg. Ez az a zenei esemény, ami 250 000 főt képes befogadni és másodpercek alatt elfogynak rá a jegyek… na meg persze a világsztárok nagy része is itt tölti a hétvégét.

Na de, a 2019-es etap első estéje olyan neveket tartogatott a közönségnek, mint a BLACKPINK, akik azt is elmondhatják már magukról, hogy ők az első koreai lánybanda, aki tiszteletét teszi a fesztiválon. A lányokon kívül fellépett még DJ Snake Selena Gomez-zel és Cardi B-vel, Ella Mai, Rosalía, Kacey Musgraves, a The 1975, Janelle Monáe vagy Childish Gambino. A fesztivál első napja főként az amerikai látogatóknak kedvez (kinek másnak kéne), hiszen a fentebb említett előadók java része (még) nem ért el kishazánkba mainstream szinten.

Blackpink

Hát a lányok igazán kitettek magukért. 13 dallal érkeztek a Coachella fesztiválra, ami vicces, hiszen 13 daluk jelent meg eddig összesen: valójában kettőt kihagytak és Jennie „Solo„-ja is felcsendült, valamint a lányok közös dala is Dua Lipa-val. Ezen a ponton jogosan kérdezi az ember, hogy hol is volt Dua Lipa, hiszen a fesztiválon megjelenő világsztárok sokszor be is ugranak egy-egy dal erejéig a fellépők mellé.

A lányok elképesztő idegesek voltak, de az előadásuk végére ez már nem is látszott. A „Boombayah” c. dalukra pedig az egész sátor felrobbant.

Természetesen minden minialbumról felcsendültek a közönség kedvencek illetve a kislemezek is. Így nem maradhatott el a „Du-DDu-Du”, a „Kick It”, az „As If It’s Your Last”, a „Don’t Know What to Do” vagy a „Whistle” is többek között. A lányok nagy élvezték a „Kick It” debütáló előadását is!

Sőt a lányok a közönséget is megénekeltették többször is.

DJ Snake, Selena Gomez, Cardi B és Ozuna

DJ Snake vendége Selena Gomez, Cardi B és Ozuna volt, akik a nagy sikerű „Taki Taki” c. dalra érkeztek a színpadra a sztárDJ mellé. Ez volt az első alkalom, hogy a 4 szupersztár egyszerre lépett volna színpadra a dallal.

Sőt, még a backstage-ben is volt idejük szórakozni közösen.

A fellépőkön kívül pedig mint említettük, sok-sok világsztár jelent meg a fesztiválon. Például Katy Perry és Orlando Bloom is nagyon falták egymást.

Vagy Liam Payne, de őt egyedül kapták le.

Eközben egy kisebb tűz is keletkezett az egyik fürdőterületen.

Diplo a BLACKPINK után lépett színpadra, természetesen nem hagyhatta ki a közös képet a DJ sem a lányokkal, aki azzal is vicceskedett, hogy szó szerint fekete-rózsaszínben van… haha..

View this post on Instagram

I'm literally wearing black and pink

A post shared by diplo (@diplo) on

Janelle Monáe elég extravagánsra vette a figurát.

Childish Gambino pedig a nagyszínpadot zárta, mégpedig vadonatúj rövidfilmjével, melyben Rihanna is felbukkan.

Hát, ennyi lett volna nagy vonalakban a fesztivál első napja. Holnap pedig olyan előadók lépnek színpadra, mint Billie Eilish, Solange, JAIN vagy Kid Cudi.