Justin Bieber-t okolják az izlandi természeti csoda lezárásáért

Justin Bieber 2015-ös videója az oka a megnövekedett forgalomnak a kanyonban

Izland délkeleti részén található a Fjaðrárgljúfur, mely a helyiek elmondása szerint Justin Bieber 2015-ös videója miatt lett felháborgatva.

Extra tartalmakért kövess Instagramon!

A helyi hatóságok és a kormány együttes erővel döntött afelől, hogy június első napjáig lezárják a Fjaðrárgljúfur kanyont a látogatók elől. A sajtónyilatkozatban Justin Bieber 2015-ös, „I’ll Show You” c. videója az elsődleges ok a látogatottság megnövekedésérére. A tömegek, melyek szinte naponta vándorolnak el erre a festői helyre, pedig nem vigyáznak az élővilágra és a természet adta dolgokra, így egy kis vegetálási időt hagyva a helynek, minden ismert és publikus utat lezártak, ami a kanyonhoz vezet.

A kanyon még a Jégkorszak idején keletkezett és egészen 2015-ig szinte csak a helyiek által volt ismert. Azóta pedig töretlenül érkeznek látogatók a világ minden pontjáról. 2016 és 2017 között 50, míg 2017 és 2018 között 80%-al növekedett az éves látogatók száma. Szinte tagadhatatlan, hogy a több, mint 440 millió megtekintéssel rendelkező „I’ll Show You”-nak ne lenne köze ehhez a szörnyűséghez.

Izland Környezetvédelmi Ügynöksége szerint a

Daníel Freyr Jónsson azt is elárulta, hogy

Ez a terület a turistáknak idegen volt, az izlandiak természetesen régebb óta tudnak létezéséről… Borzasztóan megnövekedett a látogatók száma az elmúlt években.

– Daníel Freyr Jónsson

Daníel szerint is közvetlen kapcsolat fedezhető fel Bieber videója és a turisták megnövekedett száma között. Míg az egyik évben körülbelül 150 000 látogatója volt a területnek, következő évre ez 282 000-re növekedett.

Eredetileg amúgy csak 2 hétre tervezték lezárni a területet, de ezt meghosszabbították és egészen június első napjáig nem lesz látogatható a terület.