Cuki kislányból alternatív királynő? Simán!

A MUSICDAILY bemutatja a magát „anti-popsztárnak” tituláló csodát.

Maggie Lindemann neve amúgy valószínűleg nem olyan ismeretlen a pop zene kedvelőinek, hiszen első kislemeze, a „Pretty Girl” igazi átütő siker lett több európai országban is. Valószínűleg ezen segített a dal remix verziója is.

Extra tartalmakért kövess Instagramon!

A texasi énekesnő 1998. július 21-én látta meg a napvilágot Margaret Lindemann néven, karrierje pedig elég korán, 14 évesen indult be. Ekkor még csak YouTube-ra és egy itthon nem annyira ismert applikációra, a „Keek”-re töltötte fel rövid feldolgozásait. Jelenlegi menedzsere is ezeken a felületeken talált az énekesnőre, 2015-ben pedig meg is jelentette első kislemezét, a „Knocking On Your Heart”-ot, majd 2016-ban történt meg az igazi áttörés, a „Pretty Girl” c. dalával. Az énekesnő elmondása szerint azért készítette ezt a dalt, hogy megmutassa, hogy a lányok többek annál, hogy aranyosak és szépek.

A hivatalos kisfilm már átlépte a 88 millió megtekintést

A nagy átütést egy újabb, igazi pop dal követett „Obsessed” címmel, majd valami történt. Az énekesnő stílusa gyökeresen megváltozott és újra alternatívabb-pop zenével kezdett foglalkozni. Erre tökéletes példa a „Human” mely a mai napig a kritikusok által legelismertebb kislemeze.

Az énekesnő saját bevallása szerint egy igazi anti-popsztár. Legnagyobb inspirációi közé tartozik például Lana Del Rey vagy Banks – pont ezért, mert szerinte ők a megtestesítői az anti-popsztárságnak.

Maggie bemutatásának apropója pedig nem más, mint hogy megérkezett vadonatúj kislemeze, a „Friends Go„, mely egy tökéletes átmenet az alternatívabb hangzás és a poposabb hangzás között. Szinte lehetetlen, hogy ne robbanjon be ezzel a dallal az énekesnő, hiszen több réteg is megtalálhatja azt a bizonyos „wow” faktort a dalban. Trombiták, gitár és csodálatos vokálok: ez az énekesnő új kislemeze.