30 dal, szívszorító és érzelmes, na meg a slágerek: ilyen volt Ariana Grande nyitóestje új turnéján!

A Sweetener World Tour legközelebbi állomása Bécs lesz.

Elindult Ariana Grande első (összességében harmadik) világturnéja a manchesteri tragédiát követően, ahol több rajongó is életét vesztette egy terror támadás miatt…

Extra tartalmakért kövess Instagramon!

Nem csoda, hogy Ariana Grande-nak nehéz volt újra színpadra állnia a történtek után. 2017-ben egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az aréna kijáratánál rajongók és szüleik között.

Nem teljes 2 év után viszont újra nyakába veszi a világot Grande és a szomszédba, Bécsbe is elhozza a Sweetener World Tour-ra keresztelt turnéját, melyen

készül rajongóinak, azaz 30 dalt énekel az énekesnő. Természetesen ezek közül néhány le van rövidítve illetve egymásba van dolgozva. A setlisten 10-10 dal található két új albumáról, a “sweetener”-ről és a “thank u, next”-ről, a maradék 10 pedig a slágerek, egy cover és pár meglepetés.

A színpad

Ariana színpada sok kritikát kapott a nyitóestet követően: egyesek

mások pedig nehezményezik azt, hogy nem lehet körbeállni teljes mértékben. Viszont távolról elég pazar a látvány, nem?

A setlist

Valljuk be, 30 dal azért nem kevés. Közel 1 óra 45 perc volt Ariana „játékideje”. Mint fentebb is említettük, 10-10-10 volt az elosztás, miszerint a „sweetener„-ről is 10, a „thank u, next„-ről is 10 dalt énekelt el az énekesnő, a maradék 10 pedig a slágereknek és egy két finomságnak adott helyet.

Így történt az, hogy Ari az egyik közönségkedvencet, a „Dangerous Woman” c. albumon helyet kapó „Be Alright„-ot is előadta. Ezen felül volt természetesen „no tears left to cry„, „God is a woman„, „break up with your girlfriend, cuz i’m bored” s „7 rings” is.

Ariana a „bad idea” előadás közben
„Love Me Harder” és „Breathin'” is volt
extrém színpadkép a „no tears left to cry” alatt
A show

Összességében nem lehet azt mondani, hogy egy olcsó és unalmas showt rittyentett Ari és csapata, viszont valamilyen szinten mégis csalódás egy kicsit. Többen hangot is adtak csalódottságuknak Twitteren, ahol leginkább

hiányát emelték ki, és egy kicsit több kreativitást vártak el. Ebben viszont egyet lehet érteni, hiszen a különböző szekciók, különböző tematikákkal mindig dobnak a turnékon. Sajnos az erre vonatkozó tweet-et már nem találtam, de a kommentelő szerint a „sweetener world tour” egy kicsit olyan, mintha a random.org sorsolta volna ki a számok sorrendjét.

A másik negatívum amit kiemelt az internet népe, az a konfetti hiánya volt. Ugyanis semmiféle konfetti nincs a turné alatt, kizárólag a „7 rings” alatt szórnak a dal ihlette dollárokat, de azt is a belső pit-ben álló pár rajongóra – és rájuk is keveset.

Azért viszont plusz pont jár, hogy minden dalnak megvolt a maga „aesthetic”-je, színvilága és hangulata – így változott a színpad színe és az effektek is rajta. Az „NASA” c. dal alatt például a nagy gömb is lejjebb ereszkedett, valamint Wall-E is megjelent a kivetítőn.

Az érzelmek

Természetesen Grande nem tudta megállni sírás nélkül a show-t, hiába

például a „ghostin”-t vagy a „get well soon”-t. De a „goodnight n go” c. dalt így sem tudta megállni elérzékenyülés nélkül. Nem csoda, hiszen borzasztó nehéz lehet a történtek után színpadra állni.

Plusz amúgy Mac Millet ihlette merch is kapható volt a merch asztalnál.

Érdekességek

Elég zökkenőmentesen zajlott az első show, azt leszámítva, hogy Ari a zárószám, a „thank u, next” alatt a színpad aljából emelkedik fel – viszont mikrofonját nem vitte magával. A videón látszik az énekesnő zavartsága is, hiszen elkezdett volna énekelni, amikor észrevette, hogy

ekkor kapott egyet, majd gyorsan felsiettek saját mikrofonjával, ami az első másodpercekben be sem volt kapcsolva.

Ariana azt is elárulta, hogy a „ghostin” és a „get well soon” azért nem kerültek fel a setlistre, mert túlságosan érzelmes és személyes daloknak tartja őket, és nem tudta volna őket ekkora tömeg előtt előadni megfelelően. A másik dal ami nagy kérdőjel volt a rajongók számára, az az „imagine„, mely érhetően a „whistle note”-ok miatt nem került fel a setlistre, túl megterhelő lenne minden éjszaka ezt énekelnie az előadónak.

A slágerek közül is hagyott ki jónéhányat Grande. Például az Iggy Azalea-val közös „Problem„-et, a Jessie J-vel és Nicki Minaj-al közös „Bang Bang„-et, a „Popular Song„-ot vagy az „Everyday„-t is. Előbbi kettőt azért, mert nem szeretné ugyanazokat a rogyásig nyomatott dalokat újra és újra elénekelni, valamint például a „Bang Bang”-et azért sem, mert szimplán nem is szereti Ari.

és még szexizésre is volt ideje

Amúgy hamarosan elindul nyereményjátékunk, amin „thank you, next” CD-ket nyerhettek! Kivel találkozunk szeptemberben Bécsben?