MUSICDAILY TOP 10: CHRISTMAS EDITION

A MUSICDAILY TOP10 rovatunk népszerűsítése és kvázi életben tartása érdekében most mi, a MUSICDAILY szerkesztőinek kedvenc karácsonyi dalait vesszük elő és mesélünk róla egy keveset, hamár ily’ közel is van az ünnep.

Igaz, a mostani lista egy kicsit hosszú és unalmas lenne, így fejeként csak öt dalt fogunk kiemelni és ajánlani nektek. Remélhetőleg sikerül a kis karácsonyi lejátszási listátokat bővíteni.

Peti

Nekem személy szerint a karácsony egy nagyon kedves ünnep. Imádom a kinti hűvös, csípős időjárást (természetesen azért havazásról már nem álmodozok ilyenkor) bentről egy forró teával a kezemben, pár tipikus „karácsony illatú” illatgyertya és a kedvenc karácsonyi dalaim társaságában, legyen szó dekorálásról, készülődésről vagy munkáról / tanulásról. Az alábbi karácsonyi dalok az idei és szerintem elmondhatom, hogy all time nagy kedvenceim, remélem sikerül újat is mutatnom, ami esetleg hiányzik a ti kis lejátszási listátokból.

5. Ellie Goulding – Your Song

Nem is telhet a karácsony egy jó kis Ellie Goulding dal nélkül. Még a John Lewis féle, méltán híres reklámsorozatban is felcsendült a „Your Song”, még a 2010-es kiadásban. Azóta a dal nem csak egy eszméletlen szép ballada nekem, hanem egy igazi kötelező kellék a karácsonyi időszakra.

4. Sara Bareilles – Winter Song

Egyszerű, letisztult és szép. Talán ezekkel a jelzőkkel tudnám jellemezni Sara Bareilles „Winter Song”-ját, aminek hallása után, mindig megkívánok egy bögre teát és egy kis bekuckózást a fa alá.

3. Leona Lewis – One More Sleep

Leona Lewis nagysikerű karácsonyi albuma engem is levett a lábamról. Annyira, hogy azóta minden évben felcsendül a „One More Sleep” nálunk karácsonykor, illetve a karácsonyi készülődés közben. Szinte már-már mondhatni nincs karácsony Leona nélkül.

2. Ariana Grande – Santa Tell Me

Ariana Grande két karácsony EP-je nélkül a karácsony olyan, mintha nem is létezne. A két EP olyan fantasztikus feldolgozásokat és eredeti dalokat tartalmaz, mint például a „Santa Tell Me”, mely biztosan jó kedvet varázsol a lakásokba.

1. Catey Shaw – Cuddle Up

Borzasztó sokat vaciláltam, hogy melyik dal kerüljön az első helyre, de végül is emellett az elrendezés mellett döntöttem. Talán az egyik legaranyosabb és kellemesebb karácsonyi nóta Catey Shaw karácsonyi dala véleményem szerint. Mindenképp ajánlom a meghallgatását a dalnak!

Dávid
5. Meghan Trainor – I’ll Be Home

4. Cascada – Last Christmas

3. Sia – Puppies Are Forever

Sia első karácsonyi lemezéről a kedvenc dalom egyértelműen a „Puppies Are Forever”, mivel hasonlóan az előzőleg említett dalokhoz, nagyon fülbemászó, emellett az üzenet, amit ez a kis dalocska hordoz is igazán értékes.

2. Ariana Grande – Santa Tell Me

Hasonlóan az előzőhöz, nagyon sokszor szoktam hallgatni, mikor érkezik December. A dalszöveg elképesztően aranyos, a hozzá kiadott kliphez hasonlóan.

1. Kelly Clarkson – Winter Dreams (Brandon’s Song)

Az énekesnő karácsonyi albumának megjelenése óta ez a dal nálam az első, az ünnep közeledtével naponta többször meghallgatom, nagyon jó hangulatot képes varázsolni.