Tarolnak az emszík!

A jövőre 30 éves kannibálok új rap himnusszal jelentkeztek!

Az Animal Cannibals 10 évente összetrombitálja a magyar rap előadók krémjét. Itt az idei magyar raphimnusz!

2008
2018

2018-ban pedig újra elkészült egy rap történeti mérföldkő. A különleges dal hossza kereken 10 perc és negyvenhárman csillogtatják meg benne a mikrofonjukat. A dal címe nem csak a benne szereplő előadókra és csapatokra utal, hanem a teljes magyar rap szcénára. Az elmúlt években a legtöbb netes elérést egyértelműen a hazai rap zene képviselői érték el, maguk mögé utasítva a pop, a rock, a house és minden egyéb hazai zenei műfaj képviselőjét. A fesztiválok nagyszínpadjainak legtöbb embert megmozgató hazai fellépői szintén a ritmikus beszéddel aratnak óriási sikereket. Vagyis az állítás valóban igaz: 2018-ban Tarolnak az emszík!

Az előző évekhez képest több újítás is van!

Az Animal Cannibals idén csak olyanokkal rappelt, akikkel korábban még nem szerepeltek együtt videóklipben. Szintén újdonság, hogy idén kinyíltak a kapuk és bárki (akár „nullkilóméteres” előadó is) jelentkezhetett a vendégszereplésre. Összesen 78-an éltek a lehetőséggel, akik közül 8-an kaptak meghívást a közös dalba. A szereplők többsége az ország vidéki településeiről érkezett, csupán néhány fővárosi előadónak jutott hely. Volt olyan is, aki csak a klipforgatás miatt jött haza külföldről.

AC: 10 évente szükségesnek tartjuk, hogy megmutassuk mindenkinek, hogy mit jelent a magyar rap zene az adott évben. Természetesen, ez egy szubjektív lista, ami az Animal Cannibals ízlését tükrözi. Azért, hogy ne legyen sértődés amiatt, hogy valakit kifelejtünk, egy hónapon keresztül lehetett jelentkezni a dalba bárkinek. Persze szinte biztosak vagyunk abban, hogy a videó alatti kommentekben hosszan fogják sorolni azokat, akik szintén szerepelhettek volna a klipben. Mi nagyon nyitottak vagyunk, de nem akartunk fél órás dalt csinálni. Így is csak az igazán jó fej tévék és rádiók fogják leadni a 10 perces alkotást.

Számunkra is új élmény, amikor életünkben először a forgatáson találkoztunk a dalunkban szereplő előadóval. Szerencsére, nem csak tehetséges, de mindenki szuper Yo fej is volt. De azt is érdemes elmondani, hogy volt, akit régóta ismerünk, szeretünk, de mégsem kívánt szerepelni a posse track-ben. Mindenesetre óriási meló egy ilyen nótát összehozni, ami a résztvevők pozitív hozzáállása nélkül elképzelhetetlen lett volna. Ellentétben a 20 évvel ezelőtti állapottal, ma már nincs szüksége minden rap előadónak a segítségre és az általunk nyújtott „reflektorfényre”. És ha már hasonlítgatunk: hagyományosan, ahogy az előző két dalban, ebben is Ricsipí kezdi Qka MC fejezi be a szövegelést. Viszont eddig csak kültéren játszódtak a videóklip jelenetei, most pedig kizárólag beltérben forgott a kamera. A dal 98 BPM tempójú. Szóval, itt semmi sem véletlen!