Jamaicai származású, kísértetiesen hasonlít a fiatal Jacko-ra és ő nyerte az idei brit X-Factor-t!

Lassan már egy hete annak, hogy véget ért a britek egyik legnépszerűbb (mivel már a 15. évad ment le az angoloknál) tehetségkutató műsora a The X Factor UK. A széria ideje alatt olyan előadók ültek a mentor között, mint Robbie Williams és felesége, Ayda Field, az egykori One Direction egyik szépfiúja, Louis Tomlinson és természetesen a műsor megálmodója és atyja, Simon Cowell.

A 2018-as idény győztese a 24 éves fiatal tehetség, DALTON HARRIS lett, aki meglehetősen fölényes győzelemmel utasította maga mögé versenytársait. A meghallgatásra egy Elton John dallal lépett a zsűri elé:

majd a show ideje alatt olyan dalokkal állt színpadra, mint Beyoncé „Listen„, David Bowie „Life on Mars?„, Abba „SOS” vagy Prince „Purple Rain„, mindegyik előadásával nem csak a zsűrit, de a közönséget is lenyűgözte adásról-adásra. A finálé adására Emeli Sandé csatlakozott hozzá duett partnerként, közösen énekelték el a „Beneath Your Beautiful” szerzeményt, majd a győztes dal „The Power of Love” elénekléséhez pedig James Arthur szállt be. A dalt azóta kislemezként is kiadták, és első helyen áll az angol toplisták élén:

életkor: 24
foglalkozás: énekes-dalszerző
születési hely: Jamaica
munkássága: több dala/albuma és klipje is megjelent már; link1 link2 link3
facebook: dalton.harris.501598
instagram: realdaltonharris
twitter: harrisdalton