BLACKPINK IS THE REVOLUTION!

BlackPink in your area…

Nagyon-nagy csoda, hogy a BLACKPINK lányok nem folynak a csapból is, ugyanis amellett, hogy elképesztő igényes popzenét készítenek, a kiállásuk és a karizmájuk is lenyűgöző. Valahogy túlságosan is tökéletesen vannak egyben, nem?

A „DDU-DU DDU-DU (뚜두뚜두)” c. daluk óriási kiugrás volt, és mint visszatérés… valahogy így térsz vissza a zenébe, mint ahogy ezek a lányok tették a fentebb említett dallal. A mai napig rekordtartó és döntő a videó YouTube-on.

A lányok előbb egy koreai verziót tartalmazó albumot adtak ki, most pedig egy japán verziókat tartalmazó korongot. Emellett néha angolul is énekelnek, illetve mixelgetik a három nyelvet néha-néha, meghagyva a k- és j-pop elemeit, melyeket megfűszereznek a mai pop popzenével, melyet mi hívunk „átlagos” pop-nak. A legnagyobb probléma és szomorúság, hogy egy ideje ugyanazokat a dalokat adják ki újra és újra, csak más borítókkal és egy két extra videóval. Most például a „BLACKPINK in your area” c. japán – angol albumot 8 különböző borítóval is piacra dobják. Sajnos a Spotify-ra felkerültnek van a leggagyibb borítója, élőben viszont gyönyörűen hat a visszatükröződő írás.

Amúgy a lánycsapat egyik tagja, JENNIE szólókarrierét is építgeti – ironikusan debütáló dala, a „SOLO” címet kapta. A csapat mellett úgy tűnik szólóban is az európai illetve amerikai piac az elsődleges cél. A ma folyó japán és koreai popzene újabb fénykorában pedig minden esélye megvan mind a két felállásnak, hogy méltó helyet taposson ki magának.

Amúgy Dua Lipa a BLACKPINK egyre növekvő népszerűségét időben észrevette, és a debütáló albumának újrakiadásán megtalálható egy közös dal a csapattal, ami mindenféle promóció és videóklip nélkül az egyik legnépszerűbb dal az újrakiadásról. Már több mint 70 milliós streameltséget ért el Spotify-on, illetve több, mint 55 milliós nézettséget generált a YouTube-on is, pedig „csak” egy audió videó.