dualipa rihanna selena gomez demi lovat taylor swift lana del rey

Melyik női előadók rendelkeznek a legtöbb követővel Spotify-on?

A MUSICDAILY TOP 10 cikksorozat következő részében sorra vesszük azokat a női előadókat, akik a legtöbb követővel rendelkeznek a legnépszerűbb, Spotify nevű streaming platformon. Az előző részben a Spotify-on legtöbbet streamelt albumokról volt szó, melyről itt olvashattok.

10. Katy Perry
11.4 millió

Katy Perry és Demi Lovato között elég szoros harc folyik jelenleg is, miszerint pár száz ezer felhasználó választja el a két énekesnőt. Érdekesség, hogy a „flop”, állítólag nem jól teljesítő korszaka utána is képes volt Katy fent maradni ezen a listán, és egész szép számot is produkálnia.

 

9. Demi Lovato
11.4 millió

Mint fentebb is említettem, Demi és Katy folyamatosan harcol ezért a kilencedik helyért. Demi Lovato óriási sikernek örvendő „Sober” c. kislemeze és előző sikerei is megalapozták az énekesnő helyét ezen a listán. Az utolsó értesülések szerint Lovato már el is hagyta a rehabilitációs központot is.

8. Selena Gomez
12.1 millió

A két ex-Disney sztár egymás mögött haladva menetel előre és egyre erősebben mutatják be, hogy igenis a popkirálynők sorába tartoznak. Selena épp a napokban lett a második női előadó a történelemben, aki a legtöbb havi hallgatóval rendelkezik. A másik Rihanna volt, aki ebbe a listában is fel fog tűnni. Érdekesség, hogy ezt mindössze két idén megjelent kislemezzel érte el, így nem is meglepő, hogy ezen a listán is szerepel.

7. Adele
12.2 millió

A britek egyik koronázatlan királynője, Adele is szépen bevetette magát a streaming világába. Amellett, hogy az énekesnő brutális számokat produkál a sima eladásokban is, ez is példa arra, hogy a streaming korszakban is tökéletesen megállja a helyét.

6. Nicki Minaj
13.1 millió

A hamarosan Budapesten koncertező rapper, Nicki Minaj is helyet kapott a listán, és ezzel igazából már a legtöbb követővel rendelkező női rapper kategória királynője is lett. Lehet nem véletlen az „Queen” c. album?

5. Shakira
14.1 millió

A latin királynő, Shakira is felkerült a legkövetettebb női előadók listájára – nem is meglepő, hiszen „Chanteje” c. szerzeménye Maluma-val közösen több rekordot is megdöntött már. Emellett persze a több évtizede a szakmában való mozgolódása is hozzásegítette a széles rajongói tábor felépítéséhez.

 

4. Taylor Swift
16 millió

Hiába Swift óriási Spotify és streaming ellenessége, azért a közönsége itt is meg lenne és meg is van, hiszen hiába nem volt hosszú ideig nem elérhető bizonyos albuma, albumai a Spotify streaming szolgáltatásán, Taylor így is egy kemény 16 milliós tábort hozott össze, ami meglepően csak a negyedik helyre volt elegendő.

3. Beyoncé
16.2 millió

Beyoncé?! Igen, korunk egyik legelismertebb és talán ismertebb énekesnője, Beyoncé és szépen teljesít a streaming korszakban, hiába érkezett Ő is jóval hamarabb, ugyanúgy, mint Shakira. Igaz utolsó albuma nem aratott akkora sikert itthon (míg hazájában az egyik legelismertebb albuma a kritikusok által), de azért egy „Single Ladies”-t mindenki el tud énekelni és táncolni. Ugye igazam van? Igazából tudom, hogy igazam van.

 

 

2. Ariana Grande
20 millió

Épp a héten került Ariana Grande a Billboard Hot 100 élére, a már most ikonikus és mémmé avanzsálódott, „thank you, next” c. dalával. Úgy tűnik Ariana-nak sikerült a legmasszívabb tábort kiépítenie azok közül a bizonyos „ex-act”-okból, hiszen azért szép nagy ugrás történt Beyoncé és Grande között a számokban. De kinek sikerült még ezt is felülmúlnia?

 

1. Rihanna
27.9 millió

Rihanna a maga masszív, majdnem 30 milliós követettségével a legtöbb követkővel rendelkező énekesnő a platformon. Érdekes, hogy Ő is, mint kolléganői Beyoncé és Shakira is még úgymond a „régi” időkben kezdték karrierjüket és a mai napig nem csillapodott a rajongás értük. Tökéletes példa erre Riri, aki több, mint 7 millió követővel rendelkezik többel, mint a második helyezett Ariana Grande.

 

kövess minket Instagram-on