Megjelent ELLA MAI debütáló albuma – ismerd meg jobban az énekesnőt!

Emlékszem, hogy nem is olyan régen (még manapság is), de jó pár évvel ezelőtt többször is attól volt hangos a sajtó, hogy az egyik legnagyobb videó megosztó portálon, azaz YouTube-on milyen tehetséges fiatal énekeseket, zenészeket fedeztek fel. Így történt ez Carly Rae Jepsen, Shawn Mendes, Tori Kelly, Justin Bieber, Ed Sheeran vagy Alessia Cara esetében is, akik voltak elég bátrak ahhoz, hogy megmutassák a világnak mire is képesek. Manapság pedig már Instagram-on is lehet tehetséges embereket felfedezni, így járt Ella Mai is, angol énekesnő/dalszerző, akit nem más fedezett fel az előbb említett közösségi oldalon, mint DJ Mustard.

Az eredetileg londoni születésű Ella egy művészeti suliban kezdte tanulmányait, majd 12 évesen New York-ba költözött, majd később újra visszatért szülőhazájába és 2014-ben az angol ‘The X Factor’-ban tűnt fel. Arize nevű formációval próbálkozott bejutni az élő showba, viszont nem sikerült meggyőzniük a zsűrit, így rövid időn belül fel is oszlott a csapat. A fiatal tehetségnek ez nem szegte a kedvét és rákövetkező évben feltöltötte első EP-jét saját SoundCloud oldalára „Trouble” címmel. Ella, mint minden hasonló korú fiatal előszeretettel használta az Instagramot, több rövidebb feldolgozást is feltöltött, így fedezte fel az amerikai producer/dj, DJ Mustard, majd egy személyes találkozó után le is szerződött a 10 Summers Records-szal. A közös munka eredményeképp 3 EP-t ki is adott a kiadó segítségével, a trilógia darabjai: „Time„, „Change” és a „Ready„.
2017-ben több állomáson is részt vett KehlaniSweetSexySavage World Tour‘ elnevezésű koncertkörútján, így több európai városban is megmutatta magát.

A népszerűséget „Boo’d Up” című dala hozta meg leginkább számára, ami idén februárban debütált, azóta 3x platina minősítést ért el a kiadvány, a hozzá készült kisfilmet pedig már több mint 250 millióan tekintették meg. A dalhoz készült egy remix változat is, ami még nyár közepén debütált Nicki Minaj és Quavo közreműködésével.
Debütáló hanganyaga napokkal ezelőtt jelent meg saját nevével fémjelezve, amire 15 dal került fel, illetve bővített verzióban plusz egy dalt is kaptunk. A lemez több pozitív kritikát is bezsebelt már, és gőzerővel promózzák. Legújabb kiadvány (kislemezes dala)Trip„, de promóciós anyagként pedig a Chris Brown-nal közösen elkészített „Whatchamacallit” került bemutatásra.

A jamaikai és ír származással is rendelkező művészre olyan előadók vannak hatással és inspirálják, mint Lauryn Hill, Chris Brown, Brandy, Alicia Keys, vagy Mariah Carey. Nevét pedig egy elismert jazz énekesnő után kapta, akit úgy hívtak, hogy Ella Fitzgerald.
A 23 éves énekesnő tehetsége megkérdőjelezhetetlen, a jövőben még biztos sokat fogunk hallani felőle – igyekszünk majd mi is sokat írni róla – ugyanis a Rolling Stone magazin, de még a Billboard magazin is elismerően nyilatkozik róla az utóbbi időben.