SZIGET 2018 – Kiket ne hagyj ki idén?

Mivel holnapután végre tényleg kezdetét veszi a Sziget Fesztivál, ezért úgy éreztük, hogy mindenképpen kell egy rövidebb ajánlót írnunk arról, hogy mely előadókat nem érdemes semmiféleképpen sem kihagynia egy igazi pop-alternatív(pop) őrültnek, mint mi – s mint ami a weboldal fő profilja ugyebár.

Még mielőtt fejest ugranánk a részletekbe, le kell szögeznünk, hogy a playlist-ben és itt a cikkben is dátum sorrendben találjátok az előadókat – semmiféle „rangsor” nincs (most).

08. 08. 16:00 – Clean Bandit (nagyszínpad)

Miután tavalyi fellépésüket a fesztivál előtt két héttel lemondták – most (már szinte biztosan) fellépnek Közép-Európa legnagyobb fesztiválján. Idén duplázik a banda, ugyanis a Volt Fesztiválon is láthatta őket a nagyközönség. Különlegessége a bandának, hogy élőben játszanak hangszereiken – valamint élő ének is hallható, ugyanis két vokalista énekli el a dalokat a színpadon.

08. 10. 21:30 – Lana Del Rey (nagyszínpad)

Lana talán az idei év legnagyobb húzása Dua Lipa mellett. Több éve vezeti a hazai kívánságlistát, de valamilyen okból kifolyólag, eddig nem vállalt hazánkban fellépést. Köztudott, hogy az énekesnő nagyon kevés fellépést vállal – idén például kettőt, amiből egy egyértelműen a Sziget (a másik pedig egy cseh fesztivál volt). Tavaly is hasonló helyzet állt elő, ugyanilyen kevés helyen vállalt csak fellépést.

08. 11. 23:45 – Aurora (A38)

A norvég csoda, Aurora (nem, nem a hazai punk-rock együttes) másodjára érkezik a Sziget Fesztiválra, s előző alkalommal is csupa pozitív kritikát lehetett csak róla olvasni. A törékeny, 22 éves énekesnő új albuma még idén érkezik, szóval biztosan betekintést nyerhetünk az anyagba a Szigetes fellépése során is.

08. 12. 21:30 – Dua Lipa (nagyszínpad)

Az angol-albán énekesnőt már korábban emlegettük, ugyanis Lana s Shawn Mendes mellett tényleg Ő az, aki után csak úgy kapkodnak az emberek, akárhova is megy. Dua – Lanával ellentétben – folyamatosan fesztiválozik, vagy ha nem, akkor saját turnét vezényel le. Ritkaság, hogy egy ennyire „friss” előadó egyből headliner a Sziget-en, de ki merem jelenteni, hogy óriási bulit fog csapni és megér minden fillért Lipa (már csak azért is merem ennyire biztosan kijelenteni, mert idén volt szerencsém Londonban szinte ugyanazt a showt látni, amit majd itthon is elő fog adni). Amúgy nem elképesztő, hogy két nyári slágert is magáénak tudhat Dua? Tavaly a „New Rules” tartolt, idén pedig a „One Kiss” folyik a csapból.

08. 13. 19:30 – Shawn Mendes (nagyszínpad)

Durva, de alig maradt már pár száz napijegy a Shawn Mendes – Kygo által headlineolt napra. A másik ritkaság Szigeten, hogy egynap két headliner is felkerül a nagyszínpadra, ugye a két úriember személyében. A szuperszexi énekes biztosan megrepeszti a földet a hangjával, Kygo pedig dropjaival fogja ugyanezt tenni. Siessetek, hiszen a hétfői nap biztosan telt ház lesz, mire elindul a fesztivál.

08. 14. 22:00 – Zara Larsson (A38)

Ha a mi szemünkkel nézzük a fesztivált, idén Zara Larsson zárja (aki amúgy nagyszínpados lenne, de nem headliner). A svéd énekesnő olyan slágereket tudhat magáénak, mint a „Lush Life” vagy az „Ain’t My Fault”. Hamarosan érkezik második albuma is, de egyelőre hazánkba valószínűleg még „csak” az első albumát fogja promótálni.

Óriási buli elé nézünk, ha tehetitek mindenképpen töltsetek el egy napot a fesztiválon. A playlistben pedig több előadót is megtaláltok, mint például Asaf Avidan-t -t, vagy a Bastille-t is!

SPOTIFY

APPLE MUSIC