Sziget: katasztrófafilm a levegőben!

Bár világsztárok felhozatalában idén sem szűkölködik a Sziget, érdemes időnként fejest ugrani az egyéb programok örvényébe is. Minden évben az egyik legnagyobb látványosság a Nagy Utcaszínház, mely idén az angol Wired Aerial Theatre As the World Tipped című lenyűgöző előadása lesz.

Valódi katasztrófafilm játszódik a levegőben az idei Nagy Utcaszínház különleges produkciójában. Drámai filmes trükkök, vizuális effektek és lélegzetelállító légi akrobatika egyesül az előadásban, mely egy ökológiai krízishelyzetet mutat be. A produkció napjaink egyik legégetőbb problémáját, a klímaváltozást dolgozza fel látványos és humoros formában.

„Igyekszünk felhívni a figyelmet a Love Revolution kiáltványunkban megfogalmazott, társadalmunkat sújtó problémákra, így – többek között – környezetünk megóvásának fontosságára. Ez az előadás a klímaváltozást helyezi középpontba, sokkoló formában bemutatva annak veszélyeit. A cselekmény a koppenhágai klímakonferenciától indul, majd igencsak felgyorsulnak az események, és bajba kerül Földünk jövője – mesélte Kardos József programigazgató.

A látványos produkcióban aktív szerepet kap egy 100 tonnás daru, amely 7 méter magasra húzza fel a 100 négyzetméteres színpadot, mely az előadás során emelkedik fel, és alakul át vetített háttérré. Az As the World Tipped, vagyis az „Ahogy a világ kibillent” című előadás teljes installációját és a levegőben lógó akrobatákat 8 darab egytonnás ballaszt tartja egyensúlyban.

A Nagy Utcaszínház a Mastercard Színpad by A38 melletti réten augusztus 8–13. között, a Nagyszínpad utolsó koncertjei után lesz látható.

Jegyvásárlás!