JÖN A CAMPUS FESZTIVÁL 2018!

Július 18-án nyitja meg kapuit az idei debreceni Campus Fesztivál. Az egyik legnagyobb és legkomfortosabb nyári nagy rendezvényen idén 19 programhelyszínen 255 zenei előadó és nagyságrendileg 200 egyéb program és attrakció várja a látogatókat négy nap alatt. Ez azt jelenti, hogy mintegy ezer zenész és több száz egyéb közreműködő gondoskodik a szabadidő tartalmas eltöltéséről.

A programkínálatba ezúttal olyan nevek kerültek, mint az amerikai hiphop/R&B énekes, dalszerző, producer Akon, a kaliforniai hardcore/punk zenekar Ignite, a marokkói-holland DJ-producer R3hab, a drum and bass műfaj egyik legismertebb formációja Sigma, a techno legenda Scooter, vagy a holland MY BABY. A külföldi sztárvendégek mellett kiemelt jubileumi műsorral készül Ákos, a Tankcsapda és Lovasi András is. Megannyi magyar kedvenc látható majd a debreceni Nagyerdőn: Majka & Curtis, Punnany Massif, Kowalsky meg a Vega, Szabó Balázs Bandája, Akkezdet Phiai vagy a Brains. Az idei Campuson rekordszámú, több mint kétszáz hazai koncert várható. A zenei sokszínűség idén lesz a legnagyobb. A népzene, világzene, klasszikus zene képviselői is nagy hangsúlyt kaptak és újdonság, hogy minden nap autentikus cigányzenekar is húzza majd a talpalávalót a nóta-karaoke sátorban. A zenei programok mellett jönnek a Dumaszínház humoristái, a kulter.hu színpadon pedig éjszakánként mozizni is lehet majd. Idén minden eddiginél nagyobb gondot fordítunk a családokra és a gyerekekre. A Campus Kópé Családi Játszóligetben rengeteg attrakció, zsonglőrök, gólyalábasok mellett többek között az Agóra tudományos játékait és a DMK kézműves foglalkozásait is megtaláljuk. Először lesz önálló cirkuszi program a fesztiválon, valamint a tavalyi sikerre tekintettel idén is kitelepül a Csokonai Nemzeti Színház, népszerű nyáresti darabokkal és éjféli jazkoncertekkel. A sokszínű kulturális kínálatot irodalmi, tánc-, komolyzenei és képzőművészeti programok is gazdagítják. Idén 11. alkalommal vesz részt saját helyszínnel és színpaddal a Debreceni Egyetem a Campuson. Az Egyetem tér minden évben a leglátogatottabb nappali rendezvényhelyszín a fesztiválon. Tavaly mintegy tízezren keresték fel az egyetemi standokat és programokat. Idén 16 faházban 30 egyetemi egység mutatkozik be.

Új fő támogató: Debrecenben a Continental

„Ahogy élsz, annyit érsz …” Lukas Juranek, a Continental Automotive Hungary Kft. debreceni gyárának ügyvezető igazgatója egy Tankcsapda-idézettel hangsúlyozza, hogy a Continental számára kiemelten fontos az egyensúly megteremtése az élet olyan lényeges értékei között, mint a tisztelet, szeretet, becsület, család és munka. „Célunk, hogy a gyárfalakon túl a helyi közösségeknek, így Debrecen életének is meghatározó szereplői lehessünk. A Campus Fesztivál támogatása kitűnő lehetőséget biztosít erre, nagyon inspiráló, hogy a várossal és az itt élő emberekkel alakíthatjuk Debrecen legjelentősebb eseményit és a jövő mobilitását.”- tette hozzá Lukas Juranek. 

Óránként 2000 korsó sör folyik majd ki a csapból!

Idén 33 pulttal és közel 200 fős személyzettel készülnek a szervezők. Újdonság lesz az Ausztriából érkező két szuper sörcsapoló, amelyek hat korsó sört tudnak lecsapolni egyszerre összesen tíz másodperc alatt. A Beerjet névre hallgató berendezés óránként összesen 2000 korsót tud kicsapolni. 

Dreamnight – Álmodj velünk! – jótékonykodik a Campus 

A Dreamnight rendezvénysorozat a világ állatkertjeinek nagyszerű kezdeményezése. Az első Áloméjt a Sophia Loren Kórházzal együtt a Rotterdami Állatkert hívta életre még 1996-ban, úgy, hogy meghívtak 175 daganatos betegségben szenvedő gyermeket és családtagjaikat egy különleges, nekik összeállított éjszakai programra. Ma már közel 300 állatkert szervezi meg a maga Áloméjszakáját szerte a világon és szerez feledhetetlen élményt a beteg kisgyermekek számára. A Debreceni Állatkert- és Vidámpark tavaly csatlakozott a kivételes kezdeményezéshez, mely évről évre mosolyt csal sok száz sápadt arcocskára és pihentető örömmel tölti el a beteg gyermekekért aggódó szülők lelkét is. A Campus Fesztivál szervezői adománygyűjtő számlát nyitottak, amelyre már be is fizettek egy összeget, de Campus idei VIP fogadásra való belépővel – amelynek ára idén 10000 Ft lesz – bárki támogathatja a nemes kezdeményezést. Természetesen magasabb adományok is felajánlhatók. A cél a tízmillió Forint
elérése.

Változás a bejutásban

A fesztivál területét illetően komoly változás, és ez minden látogatót érint, hogy a főbejárat az Ady Endre sugárútnál a Ködszínház felől lesz, ide kerülnek a jegypénztárak is. A változás a közönség kényelmének szempontjából történt, egyrészt sokkal tágasabb, szélesebb az új bejárat, a Nagyerdei Stadion déli oldalának megnyitásából adódóan pedig több tér jut a fesztiválozónak. Ami a fizetést illeti. Az elmúlt évek alapján idén is csak kártyával lehet majd fizetni. A Debreceni Egyetemen már meglehetősen elterjedt UNIPASS, vagy korábbi nevén DEKA kártya mellett HELLOPAY kártyára tudják feltölteni fesztiválozói keretüket a vendégek. Az UNIPASS kártyákat sorban állás nélkül is fel lehet tölteni egy telefonos applikáción keresztül.
Idén is lesz “jattcsuszka”, hogy a vendégek bátran értékelhessék a pultos kollégák munkáját, a
kiszolgálás gyorsaságát és minőségét is.

www.campusfesztival.hu
facebook.com/campusfesztiva