Camila Cabello Spotify rekordot döntött Havana című slágerével!

Már most egészen biztos, hogy 2018 egyik legfényesebben pompázó csillaga Camila Cabello. A kubai-amerikai származású énekesnő Young Thuggal közös Havana című slágere minden idők legtöbbet streamelt, szóló női előadóhoz tartozó dala lett a Spotify történelmében – a dalt több, mint 890 millióan hallgatták meg a streaming szolgáltató felületén, ezzel megelőzte az eddigi csúcstartó Sia Cheap Thrills c. szerzeményét. A Havana a YouTube-on is kimagaslóan teljesít – klipjében olyan latin szupersztárok jutottak szerephez Cabello kisasszony oldalán, mint Lele Pons és LeJuan James, a rendező pedig Dave Meyers volt, akinek sikerült valamit visszacsempésznie a humoros és sztorizós videók letűnt világából. Nem csoda hát, hogy a kisfilm közel 622 milliós nézettségnél jár a videómegosztó oldalon.

audió

Camila Cabello január 12-án megjelent albuma hazánkban is platinalemez lett, a MAHASZ mindegyik listáját meghódította, és jelenleg is a Dance Top 40-slágerlista élén szerepel. A 20 éves énekesnő világviszonylatban is megállíthatatlan: a Havana hét hétnyi második hely után februárban a Billboard Hot 100 lista első helyére került, Camila című debütáló lemeze pedig a Billboard 200 élén végzett. Ezzel a dupla győzelemmel Beyoncé 15 éves rekordját döntötte meg, aki 2003-ban a Crazy In Love című dallal és a Dangerously In Love albummal vezette ezt a két listát. Britney Spears-t pedig letaszította az egy héten belüli dupla győzelem trónjáról, aki annak idején, 1999-ben a ...Baby One More Time c. slágerrel és debütáló albumával került egy héten belül a Hot 100 és 200 listák élére.

Valószínűleg Camila Cabello életének egyik legjobb döntése volt, hogy elhagyta a Fifth Harmony lánycsapat fedélzetét és szólókarrierbe kezdett. Izgalmakban, történésekben és elismerésekben gazdag időszakot tudhat maga mögött, melynek egyértelmű megkoronázása, egyúttal kemény munkájának gyümölcse a Camila c. debütáló album. A szenvedélyes és személyes hangvételű anyag – ahogy ő fogalmazott – “élete elmúlt évének filmzenéje”. A lemez munkálataiba a korábban Katy Perry-vel és Ed Sheerannel is dolgozó Benny BlancoRyan TedderPharrell Williams és Sia is besegített.