Magyarország is állíthat jelölteket az idei MTV Europe Music Awards díjra!

Magyar jelölteket is megszavazhatnak a rajongók az MTV Europe Music Awards-ra

Augusztus 24-én indul a hazai jelöltállítás

 

A Viacom csoport októbertől az MTV égisze alatt újítja meg zenei kínálatát, ám a csatorna már most hatalmas lehetőséget kínál hazánk zenészeinek: az idei MTV EMA díjra ugyanis Magyarország is állíthat jelölteket. A magyar MTV szerkesztősége összeállította az általa legfontosabbnak tartott 20 mai magyar előadó listáját, és a rajongóikra bízza, hogy közülük melyik legyen az az öt, aki versenyezhet 2017-ben az MTV EMA Best Hungarian Act, illetve Best European Act díjért. A hazai jelöltállító szavazás augusztus 24-től szeptember 7-ig tart. Többek közt olyan előadókra lehet voksolni a http://szavazas.mtv.co.hu/ oldalon, mint a New Level Empire, a Halott Pénz a Punnany Massif vagy a Wellhello.

 

Az MTV EMA a világ egyik legnívósabb zenei díja, európai szinten pedig egyértelműen a legfontosabb könnyűzenei esemény. A magyar MTV indulásával hatalmas lehetőséget kapnak a legkedveltebb hazai zenészek, a csatorna segítségével ugyanis idén Magyarország legjobbja részese lehet az MTV Europe Music Awards-nak. A csatorna által a jelenleg legfontosabbnak tartott 20 előadó közül öt EMA-jelöltet szavazhat meg a közönség az első fordulóban, amely augusztus 24-től szeptember 7-ig tart. A voksokat a http://szavazas.mtv.co.hu/ oldalon lehet leadni. A következő körben, amely a hivatalos nemzetközi szavazással egy időben, szeptember 12-én kezdődik, az is kiderül majd, hogy az öt hazai közönség-jelölt közül ki nyeri a Best Hungarian Act EMA díjat. A hazai nyertes egyúttal az MTV EMA Best European Act díjáért is versenybe szállhat, melynek győztesét a november 12-i londoni gálán jelentik majd be.

 

A New Level Empire is a szavazásban résztvevő előadók között van az idén. Newl, aki a zenekar dobosa és egyben népszerű DJ is, bevallotta, hogy hatalmas MTV rajongó. Erről képes bizonyítékot is küldött, a nappalija falán egy 2*3-as MTV poszter virít. „Épp valahol voltunk, amikor eljutott hozzánk a hír, hogy indul a magyar MTV és jelöltek minket az MTV EMA-re! Mondtuk is egymásnak, hogy HALLOD, LÁTOD, ÉRZED, hogy mekkora dolog ez? Megtisztelő, hogy részesei és fontos szereplői lehetünk a magyar MTV remélhetőleg hosszú életének! Az pedig külön öröm, hogy az EMA jelöléssel ilyen illusztris társaságban szerepelhetünk! Köszönjük MTV, reméljük, sokat leszünk együtt!” – mondta a zenekar dobosa.

 

Íme a magyar MTV 20-as listája az EMA jelöltállító szavazáshoz:

ByeAlex
Cloud 9+
Deniz
Fish!
Freddie
Halott Pénz
Hősök
Kállay Saunders András
Kowalsky meg a Vega
Margaret Island
New Level Empire
Pápai Joci
Punnany Massif
Rúzsa Magdi
Soulwave
Stadium X
Supernem
The Biebers
Tóth Gabi
Wellhello