5 év kihagyás után ütős lemezzel rukkolt elő Nelly Furtado! #TheRide

Nelly Furtado a 2000-es évek egyik legkimagaslóbb előadónője, aki 9 hónap alatt 3-szor mászott fel a világ legnagyobb zenei listájának a csúcsára. Olyan nagy slágerek kötődnek a nevéhez, mint az „I’m Like A Bird”, „Manaetar”,” Say It Right”,” All Good Things Come to an End”, ” Promiscuous” vagy éppen a  „Give It To Me”.

A kanadai énekesnő a (legsikeresebb) 2006-os „Loose” albuma után egy spanyol nyelvű stúdióalbumma jelentkezett 2009-ben.

Három évvel később, 2012-ben a „The Spirit Indestructible”, széleskörű sikere azonban elmaradt.

Nelly Furtado közel 5 év kihagyás után visszatért pár hónapja és most március 31-én kiadta a 6. nagylemezét, a „The Ride”-ot. Az énekesnő elmondása alapján ez az album talán a legszemélyesebb munkája, többek között úgy is hívja, hogy ‘a másnapos album’. Az album standard kiadásán 12 dal, míg a deluxeon 12+3 dal található, melyek a valóságba való visszaereszkedésről és a darabok újra összerakásáról szólnak. Az első dal, amit megírt a munkálatok során a „Phoenix”, ami egy ballada lett.

Az album címe eredetileg „What Happens In Dallas?” lett volna. A lemezkiadója nem más, mint az énekesnő által alapított kiadó a „Nelstar”. Nelly ki is jelentette, hogy ez az album nem a mainstreamről és rendkívülien masszív promócióról fog szólni. A korong hangzásvilága a 90-es éveket idézi, műfaja leginkább indie pop és r&b.

A „The Ride” első kislemeze a „Pipe Dreams” lett.