Grammy 2017 – minden amit tudnod kell

Kérdéses volt, hogy vajon a nagy port kavart, zeneileg kísérletező jellegű „Lemonade” milyen eséllyel csap össze az ugyan elsősorban downtempo dalokat tartalmazó, de könnyebben emészthető Adele-albummal. Az idei Grammy díjátadó azonban igencsak sok meglepetést tartogatott, hiszen a sok jelöléssel büszkélkedő Beyoncé csak stílusosan kettő (#twingrammys), míg a nyolc jelöléses Kanye West és Rihanna egyetlen díjat sem kapott meg.
Sokak örömére azonban Adele öt szobrocskát is bezsebelhetett,ráadásul olyan kategóriákban mint „Az Év Dala” és „Az Év Felvétele” a Hello című dallal, de a dalt tartalmazó album is elnyerte „Az Év Albuma” díjat. Utóbbit  végül Beyoncénak ajánlotta fel, sikerült is letörnie egy darabot a díjból. Adele utalt a „Lemonade” sikereire,az album fontos (sokszor politikai töltetű) üzenetére, illetve kifejezte Beyoncé iránti tiszteletét:

„You are our light!” – „Te vagy a fény számunkra!”

Adele egyébként a díjnyertes dalt elő is adta egy George Michael megemlékezéssel együtt, mely közben ugyan elkáromkodta magát, de ez betudható a heves érzelmeknek…

Mindemellett olyan új előadók is szobrocskát kaptak, mint Chance The Rapper, a Twenty One Pilots és a The Chainsmokers. A Sia-rajongóknak azonban csalódniuk kellett, hiszen hiába írt annyi sikeres dalt az ausztrál énekesnő, nem kapott díjat a „Legjobb Pop Csapat Fellépés” kategóriában indult „Cheap Thrills”-ért.

Adele sikereinek ellenére az 59. Grammy-gála Beyoncé lélegzetelállító előadásáról volt igazán hangos, hiszen az ikrekkel terhes énekesnő a „Lemonade” albumról adta elő a „Love Drought” és „Sandcastles” című dalokat, melyeknek klippjét egyből a Grammy után nyilvánosságra is hozta. Micsoda marketing!

Érdemes még megemlíteni Lady Gaga és a Metallica előadását, ami sokak szerint átment inkább egy össznépi,színpadi pogózásba miközben A „Moth Into Flame„-et adták elő a „Metallica Hardwired … to Self Destruct” című albumáról. Személyes kedvencem volt Bruno Mars fellépése, aki a “24K Magic” albumról származó, “That’s what I like” című dalt adta elő, az MTV EMA előadására kísértetiesen hasonló stílusban.

A nyertesek teljes listáját és a fellépéseket itt találjátok: