ÉLMÉNYBESZÁMÓLÓ: Tegan and Sara – Love You to Death Tour (Dürer Kert, Budapest)

Február 4-én érkezett Budapestre a kanadai testvérduó, Tegan and Sara és előzenekara, Ria Mae a Dürer Kertbe. Volt szerencsém beszélni a duó testőrével, akitől kaptam egy koncertplakátot és a fellépésnek a setlist-jét.

Ria 20-kor állt színpadra, nagyon közvetlen volt a közönséggel, sokat dobott az este hangulatán. Egy órával később lépett színpadra Tegan and Sara.

Az estét a „Back In Your Head” c. dallal nyitották meg, majd az „I Couldn’t Be Your Friend”, a „How Come You Don’t Want Me”, a „Drove Me Wild”,  a  „Goodbye, Goodbye” ,  az „I Was A Fool”  és a „Shock to Your System” következett a legnépszerűbb albumukról, a „Heartthrob”-ról, amik tökéletes választások voltak a nyitánynak, rendesen megmozgatták a közönséget.

My living room from Tegan and Sara with @finalflourish #teganandsara

Oliver M. (@mavraoli) által közzétett fénykép,

 

Ezek után a 2009-es albumuk, a „Sainthood” került terítékre, amiről 2 dalt, az „Alligator”-t és a „Northshore”-t adták elő, majd a 3. stúdióalbumukról a „Living Room„-ot, ami az indie korszakukat kedvelő fanoknak volt egy ajándék, hisz már 8 éve Tegan-ék a pop irányába kanyarodnak.

A következő 3 dalt („The Con”, „Call It Off”, „Where Does the Good Go”) akusztikusan énekelték, ebből az első kettő a „The Con”, míg a harmadik a 2004-es „So Jealous” c. albumon található. Csodálatos volt, a vokálok gyilkoltak, a közönségtől vastapsot kaptak.

Ezután a zenekar visszatért és a „Nineteen”-nal folytatták, ami tökéletes volt átvezetőnek.

A koncert 15., 16., 17. és 18. („Hang on to the Night”, „BWU”, „U-turn” és a „Boyfriend”) dala a tavaly megjelent „I Love You to Death” albumon szerepel. A ráadás előtti utolsó dal a duó legnépszerűbb kislemeze, a „Closer” következett. Talán ez volt a legütősebb része a koncinak, a közönség hangjával telt meg a terem. Igazi pörgős dalok, mindenki lába és/vagy feje járt az ütemre.

@mailboxx által közzétett videó,

A ráadásban 3 dal csendült fel: a „100x”, a „Walking With a Ghost” és a „Stop Desire”. 3 különböző stílusú dal: egy lassú ballada, ami több fan szeméből (az enyémből is) könnyeket csalt elő. Aztán egy midtempo-s dal egy jó átvezetőnek a pörgős, vidám, igazi koncertzáró dalhoz.

A koncert végén készítettek egy selfie-t is a közönséggel. Nem is csoda, hogy szerették volna megörökíteni ezt a pillanatot, hisz a közönségük feltöltötte Őket, a szemükben látszott az öröm és elégedettség.

Brutális hangulatot teremtettek a csajok, nagyon sokan érkeztek külföldről is. Nemcsak énekeltek, hanem sokat beszélgettek a közönséggel is. Elmondták, hogy már nagyon szerettek volna visszatérni ide, hisz tavaly remek volt a hangulat, ami idén is beteljesült.  A koncerten a vicces, olykor komoly oldalukat is megmutatták.

 

Ez volt az első külföldi előadós koncertem és még milyen jó, hogy ez. Minden pillanatát imádtam, jártak a lábaim az ütemre, széttapsoltam az agyam, mert megérdemelték.Teljesen toppon voltak a csajszik, bár ez a jó közönségnek is köszönhető. Tetszett a setlist is. Több korszakukból válogattak, előszedték a gitárokat és szívből játszották, igazi érzelmi hullámvasutat alakítottak ki. Az emberek velük sírtak vagy nevettek, teljesen átjött minden érzés, amit közvetíteni akartak. Az 100%, hogy ezt a napot soha nem fogom elfelejteni.