A MUSICDAILY szerkesztők szerint őt küldjük Eurovízióra idén!

Január 23-án (szombaton) startol A Dal 2016, azaz a magyar nemzeti dalválasztó műsor, amelyben Magyarország választ dalt a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválra. (A 30 dalt Hallgasd meg itt!). Így hamarosan az egész országot ez a kérdés foglalkoztatja majd: melyik előadó és melyik dal lenne a legmegfelelőbb választás, hogy hazánkat képviselje Stockholmban?

Mi nap mint nap osztjuk meg veletek a legújabb zenéket, híreket, és mindezek mellett évek óta folyamatosan figyeljük és ismerjük az aktuális trendeket, a hallgatóközönség ízlését és mindezek változását. Éppen ezért minket, a Musicdaily szerkesztőit is foglalkoztatja a kérdés: vajon ki fog képviselni minket?

Összeültünk hát, hogy ismereteink, tapasztalataink, és a mi ízlésünk alapján mi is pontozzuk a dalokat (az Eurovízió mintájára), s ez alapján megválasszuk a mi, azaz a MUSICDAILY által legalkalmasabbnak vélt előadót/dalt, amely szerintünk méltón képviselhetné hazánkat májusban Svédországban.
Ez alapján az alábbi sorrend alakult ki:

ev_md

Szerintünk tehát Magyarország képviseletére legalkalmasabb Fehérvári Gábor Alfréd lehet Pioneer (magyarul: Úttörő) című dalával. Freddie dala már első hallgatásra a fejekbe/fülekbe vésődik, modern, erőteljes, trendi hangszereléssel rendelkezik, amely Szerintünk egy erős színpadképpel TOP5-ben végezhet Stockholmban. A dal üzenete: Merjünk eredetiek, egyediek, önmagunk lenni.
A második helyezettünk a Kállay Saunders Band, a harmadik Tolvai Reni lett, akik szintén rendkívül erős és trendi dallal neveztek.

Nekik és a többi versenyzőnek is sok sikert kívánunk a nemzeti válogató során!

A szerkesztők a szavazás során az Eurovízió mintájára osztottak szét 1-8, 10, 12 pontot a fent említett szempontok és saját ízlésük alapján. A részletes szavazatokat IDE kattintva tudjátok megtekinteni.)