Bálint Tamás – Fáradt világ | Interjú: „dalszerzőnek tartom magam és nem énekesnek..”

25 éves, magyar dalszerző, dalszövegíró, énekes és modell. Debütáló dala 2015. szeptember 11-én jelent meg „Fáradt világ” címmel. Ő Bálint Tamás, a magyar zenei élet egyik új színfoltja, akivel interjút is készítettünk. 🙂

Musicdaily: – Szia Tamás! Az első kérdésünk így szól: Tamás, vagy Bálint? 🙂

Bálint Tamás: – Szia Márk! Már a bemutatkozásnál oda kell figyelnem a Tamás hangsúlyozására. De mivel két keresztnévből áll a nevem, így gyorsan hozzászoktam, hogy a Bálintra is hallgatok. 🙂 (Igazából megsúgom, hogy van még egy harmadik nevem is, de azt csak a bennfenteseknek árulom el 😉 )

AA5D3_15662Musicdaily: – Mit kell tudnunk rólad, ki az a Bálint Tamás, és mivel foglalkozik civil életében?

Bálint Tamás: – A civil életben sok mindennel foglalkoztam már, de jelenleg reklámfilm szereplésekkel és modellkedéssel foglalkozom, de úgy néz ki, hogy egy színházi darabban is kaptam szerepet, így arra is gőzerővel készülök!

Musicdaily: – Hogyan és mikor kezdtél el zeneírással foglalkozni / énekelni?

Bálint Tamás: – Általános iskolás koromban, körülbelül 8 évesen kaptam szüleimtől egy akusztikus gitárt, amibe egyből beleszerettem és elkezdtem zeneiskolába járni. Énekelni mindig is szerettem és az általános iskolában az órákon jó hangosan énekeltem a népdalokat, amelyeken a többiek jókat kuncogtak mert tényleg mindent beleadtam a hangerőbe. Énekkaros viszont sosem akartam lenni… Ezt a mai napig nem tudom miért. Majd 16 éves koromban elkezdődött az elektromos gitár korszak, és akkor intenzívebben elkezdtem énekelni a Green Day és Good Charlotte számokat az akkori zenekarom frontembereként.

Musicdaily: – Te magad szerezted és írtad a dalt. Mikor, hogyan született meg?

Bálint Tamás: – Így van, én magam írtam a dalt, ezt eddig nem hangsúlyoztam ki, de sokszor kérdezik, hogy „Te írtad? A szöveget is?”, aztán már hozzáfűzöm, hogy igen, én. Tulajdonképpen erre vagyok a legbüszkébb, mivel alapjáraton dalszerzőnek tartom magam és nem énekesnek, mégis előadóként – talán hiúságból is – elénekelem az általam komponált dalokat. A „Fáradt világ” dal folyamatosan íródott, talán 1-2 éve kezdtem bele. Mindig adódott hozzá egy-egy életesemény, csalódás vagy erősebb hatás ami építette. Körülbelül fél éve fejeztem be.

Musicdaily: – Miről szól, mi az üzenete a „Fáradt világ”-nak?

Bálint Tamás: – A dal maga elég összetett, mivel hosszabb időt átölelt a megírása. A szerelmi csalódások mellett nekem ott volt végig a nyomasztó főiskolai évekkel való küzdelem. Alapvetően a türelemre intésről szól, és hogy legyünk kitartóak. „Várok még” egy jelet, egy biztató szót, hogy minden rendben lesz. Jó, amit éppen csinálok vagy azoknak a dolgoknak úgy kellett történnie, ahogy történtek. Elég intuitív és empatikus vagyok, és ebben a szellemben írom a számaimat, így a hallgatók az érzelmi intelligenciájukra hagyatkozva tudnak a leginkább átszellemülni a dalaimra.

Musicdaily: – Hogyan jött a videoklip ötlete és miről szól? Mesélj nekünk kicsit a forgatási kulisszákról!

Bálint Tamás: – Egy nagyon kedves jó barátom Tsereteli Otari és csapata (Insieme agency) segítségével jött létre a videoklip. Budapesten egy castingon ismertem meg Otit és valahogy szóba jött, hogy elkészült egy számom. Meghallgatta, majd mondta, hogy nagyon tetszik neki és szívesen csinálna rá egy videoklipet! Így gyorsan felpörögtek az események. A klip egy fiktív korban egy háborús-szerelmi történetet játszik el. Nem akartam tucat klipet készíteni, így az egyediségre törekedtem. Elég nehéz volt megvalósítani, mivel szűkösen álltak rendelkezésre kellékek és helyszínek egy körülbelül II. Világháborús időszakban játszódó történethez, de szerencsére a jó összhang és csapatmunka meghozta gyümölcsét. A kulisszatitkok közül talán érdemes megemlíteni, hogy a főszereplő hölgyet az utolsó pillanatban választottuk ki, vagy hogy a forgatókönyvet nem dolgoztuk ki elég részletesen, így nagyon sokat kellett improvizálni, de végül azért összehoztunk mindent időre. 🙂 A klipet egyébként 3 nap alatt sikerült megvalósítani Szegeden és környékén. Nagyon fárasztó volt, de nagyon izgalmas és szórakoztató is egyben a forgatás. Sokat tanultunk belőle és egy pozitív meghatározó élmény marad számomra!

kabrio

Musicdaily: – Hallhatjuk majd a rádiókban, vannak még komolyabb terveid is esetleg a dallal?

Bálint Tamás: – Remélem hallhatjuk a rádiókban hamarosan. Jelenleg folyik a kiadókkal való tárgyalása a dalnak, illetve a jövőbeli dalaimnak. Ez a dal egy mérföldkő volt az életemben. Mondhatni egy teszt is, hogy a közönség hogyan fogadja. Jelenleg nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett a dallal és a klippel kapcsolatban is. Sok ismerősöm hallgatja és mutatja ismerőseinek is. Promóció nélkül is szépen növekszik a youtube nézettsége a dalnak, ezzel így meg vagyok elégedve. Jelenleg a promócióval és a menedzsmenttel foglalkozom, hogy minél több fül hallhassa a számot és megismerhessenek az emberek.

Musicdaily: – Mik a terveid a jövőre nézve? Tervben van már egy következő dal? Ha igen, mikorra várhatjuk?

Bálint Tamás: – A jövőre nézve nincs megállás. Folyamatosan írom a dalaimat és november végére szeretném a következőt szintén klippel feltölteni a világhálóra.

Musicdaily: – Köszönjük az interjút, és sok sikert kívánunk a karriered során! 🙂

Bálint Tamás: – Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget!


tallentum2

#Talentum – a MUSCDAILY új rovata, amelyben hétről-hétre olyan tehetséges magyar előadókat/dalszerzőket/dalszövegírókat/szakembereket ismerhettek meg, akik nem a televízió képernyőjén, tehetségkutatókon keresztül próbálnak ismertté válni, hanem önerőből… és megérdemlik, hogy olvassatok róluk, hogy megtudjátok kik ők, mert eszméletlenül tehetségesek! 🙂
Ha úgy véled már Te is letettél valamit az asztalra, igényesen, vállalhatóan alkotsz, és itt az ideje hogy téged is megismerjen az internet: Jelentkezz! nmarkitoo[kukac]gmail.com