WOW: pop-rock albumot jelentet meg Ferenc pápa. Íme az első dal róla!

A hír teljesen igaz és valós. A Rolling Stone írta meg a hírt, miszerint az egyház legfőbb embere pop-rock albumot jelentet meg idén novemberben ‘Wake Up!’ címmel. A Vatikán pedig áldását adta az ötletre.398854_rocklemezt_ad_ki_ferenc_papra

Az iTunes-on már előrendelhető az album IDE kattintva.
Egy szám pedig már elérhető mindenki számára. A dalban Isten földi helytartója tavalyi beszédének egy részletét hallhatjuk, amikor dél-koreai hívőket szólított meg angolul. Tessék figyelni a menő hangszerelésre ami egyesek szerint a Godspeed You! Black Emperor nevű zenekar stílusát idézi:

A Wake Up!-on a pápa olaszul, angolul, spanyolul és portugálul érint olyan témákat, mint a béke vagy a klímaváltozás vagy a szegények segítése. És hogy miért pont ilyen zenei körítése lett a szavainak? Don Giulio Neroni művészeti vezető II. János Pál és Benedek albumain is dolgozott, és ahogy azokban az esetekben is a személyiséghez igazította alkotását, úgy most sem történt másként.

Márpedig Ferenc a párbeszéd, a nyitott ajtók pápája (azt már mi tennénk hozzá, hogy valóban hosszú idők óta az egyik legliberálisabb és legemberibb egyházvezetőről van szó, aki az apostoli paloták pápai lakosztálya helyett egy szerény vendégházba költözött, limuzin helyett Ford Focusszal jár Vatikánban és környékén, de jól ismertek a melegek egyenjogúságát támogató megnyilatkozásai is, különösen a „ki vagyok én, hogy ítélkezzek?” kérdésfeltevés), ehhez pedig szerinte pont illenek akár az ünnepélyes gitárok is. Jó arc pápához jóféle könnyűzene!

Forrás: Nyugat.hu