Íme az idei nyár legjobb 40 dala, ami mellett nem mehetünk el!

nyar

A következőekben összegyűjtöttem azokat a – személyes kedvenc – dalokat, amelyek nélkül én speciel nem tudnám elképzelni az előttem álló 2.5 hónapot a nyárból. Remélem mindenki talál magának 1-2 tetszőt, vagy olyat, amivel újat tudok mutatni. 🙂

Nem toplista, teljesen indokolatlan a sorrend!

1. Hilary Duff – Sparks

Egyértelműen a nyár egyik legjobb dala, Hilary kisasszony az új sorozatával, a Younger-rel és a napokban megjelent albumával igen rendesen visszatért a médiába, aminek nagyon örülök, már csak azért is, mert a „Sparks” nótája csodálatos lett. Ja, és hálistennek, hogy elkészítették ezt az alternatív verziót a kliphez, mert a Tinderes változat elég gáz.

2. Serebro – Kiss

Az orosz „királynők”-nek nevezett Serebro csajtrió egy olyan kellemes hangzású nyári dalt tett le ezúttal az asztalra, amelyet vétek lenne kihagyni erről a listáról. Egyik személyes kedvencem.

3. Janelle Monáe, Jidenna – Yoga

Őszintén szólva, Janelle Monáe munkásságát nem követem rendszeresen, de aktuális dala, a „Yoga” első hallásra meggyőzött és kíváncsian várom, hogy ezek után mivel rukkol majd elő.

4. Shawn Mendes – Stitches

A fiatal VINE celebként berobbant, majd énekesi utakat folytatott Shawn Mendes „Stitches” szerzeménye már a megjelenése óta magával ragadott: minden tekintetben tökéletes lett. A klip is megtetszett, pedig eleinte nagyon nem jött be.

5. Alexandra Stan ft. Inna, Daddy Yankee – We Wanna

Alig vártam már, hogy végre megérkezzen a két román istennő, Alexandra Stan és Inna közös dala, a „We Wanna”. Elsőre nem ájultam el tőle, sőt másodjára sem, de úgyis látom előre, hogy legalább 1000-szer fogom a nyár folyamán hallgatni.

6. Sevyn Streeter – How Bad Do You Want It

No, a Halálos Iramban 7. zenei felhozatala finoman szólva is kurvajó, az ÖSSZES dal 10/10-es, de ez a Sevyn Streeter által előadott „How Bad Do You Want It” maga az orgazmus, már hetek óta a csengőhangom. Kötelező!

7. Felix Jaehn – Ain’t Nobody (Loves Me Better)

Először is, a csaj 14 (!!!!) éves, és úristen ez a feldolgozás maga a menny! Másodszor… másodszor nincs. Csak hallgassátok! 😀

8. Linni Meister – #NOFILTER

Előre is elnézést kérek, de nagyon szeretem a fülbemászó, semmit mondó, bugyuta, dalszöveg-fogyatékos, tingli tangli dalokat, mint például a #NOFILTER, az idei nyár tipikus „annyira szar, hogy már jó” külföldi dalát. Őszintén? Imádom! 😀 Szegény, az a sok diszlájk.. 🙁 Nem értékelik az „IGAZI” „művészetet” 😀

9. Conor Maynard – Royalty

Sosem voltam az a nagy Conor fan, most sem vagyok, de ez a dala toronymagasan kiemelkedik szerintem az eddigi munkásságaiból.

10. Little Mix – Black Magic

Na, a Little Mix ezzel a dalukkal és klipjükkel egyértelműen elérték nálam a „Hutyutyu” szintet, ami annyit jelent, hogy oda és vissza vagyok tőlük. Szerintem eddigi legjobb munkájuk a „Black Magic”.

11. X Ambassadors – Renegades

Az X Ambassadorst nem ismertem, sőt, ha a Spotify-n nem adta volna be a véletlen lejátszási listában, szerintem még most sem hallottam volna róluk, de úristen mennyire jó, hogy már ismerem őket: a „Renegades” daluk az első másodperctől magával ragadott és 100%, hogy a nyáron még a csapból is ez fog folyni itthon. A kisfilm tegnap jelent meg, érdemes megnézni, mert csodálatos a mondanivalója, na és nem utolsó sorban remek motiváció is!

12. Adam Lambert ft. Tove Lo – Rumors

A napokban jelent meg Adam Lambert új albuma, a „The Original High”, amelyről nehéz kiválasztani a legjobb dalt, hiszen az album úgy tökéletes, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Tény és való, hogy a Tove Lo-val közös szerzemény érdekelt a legjobban, és nem véletlen.

13. Ciara – Give Me Love

Pár hete jelent meg Ciara legújabb albuma, az édesanyjáról elnevezett „Jackie”, amelyről a legjobb dal szerintem a Give Me Love lett, és már sikerült rongyossá hallgassam kellőképp a nyár beköszönte előtt.

14. David Guetta ft. Nicki Minaj, Bebe Rexha, Arfojack – Hey Mama

Már a dal megjelenése óta élek-halok ezért a számért, hiszen Nicki Minaj az Nicki Minaj, Bebe Rexha pedig szerintem az egyik legjobb új előadó a terepen, a Hey Mama pedig Guetta és Afrojack kezei alatt készült.

15. Mans Zelmerlow – Heroes

Természetesen nem hagyhatom ki az idei Eurovízió győztes dalát, a „Lovers On The Sun” „Heroes”-t, hiszen Mans 100%-ig odarakta magát Bécsben és ez a szám ha tetszik, ha nem… borzasztóan fülbemászó.

16. Lady Gaga – Out Of Control ft. Beyoncé, Nicki Minaj, Iggy Azalea

Anyám, ha ez nem csak fanmade lenne, hanem hivatalos… jesszus, az maga lenne a megváltás! No mindegy, adott egy nem megjelent Gaga dal, az „Out Of Control”, amelyet egy emberke úgy gondolt, hogy sokkal jobban hangozna, ha azt összemosná Beyoncé, Nicki Minaj és Iggy egy-egy dalával, így létrejött a „Lady Marmalade” 2015/2014-ös verziója.

17. Hurts – Some Kind Of Heaven

A Hurtsnek is sikerült így nyár elejére letennie az asztalra olyat, ami garantáltan fog szólni a forró napok alatt.

18. Britney Spears ft. Iggy Azalea – Pretty Girls

ZigiiiééézZiiiigiiiéééééz… :DD Imádom. Annyira kis butyuta, hogy pont jó lesz a nyárra. Lehetetlen komolyan venni, de ezúttal nem is kell, és épp ezért szuper. (A maga módján, persze.)

19. Major Lazer  ft. Ariana Grande x Machel Montano – All My Love (Remix)

Az eredeti verzió is orgazmus, de ez a remix változat SOKKAL jobb szerintem.

20. Fifth Harmony – Worth It

A Fifth Harmony „Reflection” albuma sok jó dalt tartalmaz, emellett még a „This Is How We Roll”-t is rongyosra fogom hallgatni (újra), az tutkó.

21. Kygo – Firestone ft. Conrad Sewell

Köszönöm Spotify, hogy ezt a csodálatos, fantasztikus, lenyűgöző dalt megmutattad nekem. Hálám örökké fog üldözni. Ja, a „Stole The Show” dala is isteni.

22. SNBRN ft. Kerli – Raindrops

Ahhhhhhh, a dal, amelyet alig várok, hogy valamelyik fesztiválon/szabadtéri buliban hallható legyen a nyár folyamán.

23. Madonna – Bitch Im Madonna ft. Nicki Minaj

Nem ez a kedvenc dalom Madonna aktuális lemezéről, a „Devil Pray” (többek között) üti elég keményen, DE a nyárra ez a dal sokkal jobban passzol, so much fun, és persze Nicki Minaj.

24. Jason Derulo ft. Meghan Trainor – Painkiller

SOKKAL nagyobb ismertségnek kellene lennie ennek a számnak. Jason nagyon odatette magát a mostani albuma kapcsán, és ez a Meghan duett… perfekt.

25. Taylor Swift – Bad Blood ft. Kendrick Lamar

Sokak szerint a Kendrick Lamar verzió rosszabb, mint az original verziója a dalnak, no szerintem a francokat! Sokkal élvezhetőbb és fülbemászóbb így, plusz a videoklip is újat mutatott. Szívesen néztem volna tovább is. 🙂

26. Loreen – Paper Light Revisited

Ha engem kérdeztek, szerintem az Eurovízió (egyik) legjobb nyertese Loreen volt 2012-ben. Az „Euphoria” örökzöld lett, és azóta is folyamatosan minőségi dalokkal lepi meg a rajongókat az énekesnő. Nem hiába, Svédország tudja mitől döglik a légy.

27. Beba Rexha – Pray

Bebe egy istennő. Egyértelműen a #1 új előadó az elmúlt 1 évet tekintve számomra, az összes eddig megjelent dala és munkássága 10/10-es, a most megjelent EP-jéről pedig a „Pray” a favorit. Egyébként pedig a „Cry Wolf”.

28. Sia – California Dreamin’

Egy kezemen meg tudom számolni, hogy idén nyáron hány lassú dal került fel a zenei listámra, de Sia nélkül nem is lehetne listát összeállítani. Aktuális albuma úgy tökéletes, ahogy van, ám mégis egy feldolgozás dallal sikerült elérnie nálam azt a faktort, ami hiányzott: a „California Dreamin” a legjátszottabb dal a telefonomban, szóval nálam jelenleg ez a „nyár dala”.

29. Conchita Wurst – Colours of Your Love

Sajnos Conchitát sokan még mindig elítélik, és ezáltal esélyt sem adnak arra, hogy a zenén keresztül megismerjék őt, pedig a hetekben megjelent albuma minden várakozásomat felülmúlta. Azt gondoltam, hogy egy csöpögős, balladákkal teli giccset kapok, erre fel … nem is mondok többet. Csak hallgassátok meg ezt a számot. Aztán tessék szépen rákeresni a „Firestorm” és a „Pure” dalaira is. 🙂

30. Ella Eyre – Together

Azért Ellánek eléggé összejött ez a zenei karrier, nem? 2013-ban az ő nevéhez (is) kapcsolható az egyik legfelkapottabb dal, a „Waiting All Night”, azóta pedig folyamatosan jelentei meg a jobbnál jobb szerzeményeit, mint a mostani „Together”-t is.

31. Ester Dean – Crazy Youngsters

Nos, a kérdés a következő: láttátok már a Tökéletes hang 2. részét? Ha nem, akkor gyors szégyelld is el magad, ha pedig igen, akkor bizonyára ismerős lesz a „Crazy Youngsters”, mivel ezt a filmben a lezbikus Cynthia-Rose karakterét játszó Ester Dean adja elő. Csodálatos.

32. Zella Day – High

Bebe Rexha után a második kedvenc új előadóm Zella Day, akit először a „Hypnotic” dala kapcsán ismertem meg a Vámpírnaplók egyik részét nézve, ám azóta figyelemmel követem munkásságát. Most jelent meg a „Kicker” nevezetű albuma, amelyen a High az egyik kedvencem, és ha választanom kellene, ezt nevezném ki a legjobbnak a korongról, pedig a „Jerome” is brutál jó.

33. Prince Royce ft. Jennifer Lopez, Pibull – Back It Up

Prince Royce ezúttel JLoval és Pitbullal karöltve adta ki közelgő lemezéről a második hivatalos dalocskát, a „Back It Up”-ot, amely a várt szintet hozza: egy pörgős, nyári dal lett.

34. Fall Out Boy – Uma Thurman

Hah, azt hittétek, hogy leszek olyan gáz, hogy nem lesz Fall Out Boy a listán? Ugyan, hát naná! Az „Uma Thurman” dal és klip szempontjából is az egyik legjobb idén.

35. Zedd – Beautiful Now ft. Jon Bellion

Az EDM zenéknek miért van mindig ilyen jó klipjük? Szerintem ez a dal az egyik legerősebb Zedd új korongjáról, szóval én nagyon örülök ám annak, hogy ehhez készült kisfilm. Remélem a csapból is ez fog folyni.

36. Rita Ora – Poison

Rita új dala is telitalálat lett, a hozzá készült videoklip egyaránt.

37. Leona Lewis – Fire Under My Feet

Sajnos Leona visszatérő dala nem ért el akkora sikert egyelőre, mint amekkorát valójában megérdemelne, hiszen a Fire Under My Feet mindennel rendelkezik, ami egy igazán fülbemászó dalhoz szükséges.

38. Nicki Minaj – Trini Dem Girls ft. LunchMoney Lewis

Nicki legújabb lemezén kb kivétel nélkül minden dalt szeretek, de ami elsőre a legjobban megtetszett az a „Trini Dem Girls”. Titkon teljes erővel imádkozom, hogy a közel jövőben adjanak ki egy Rihannával közös remix változatot is, mert szerintem ehhez a dalhoz ő passzolna a legjobban Nicki mellett.

39. Axwell, Ingrosso – Sun Is Shining

Na, ez lesz a nyár egyik legnagyobb slágere, ez 100%. Még csak most jelent meg nem rég, de már most azt látom Facebookon, hogy az ismerőseim sorban osztogatják meg. Nem is csodálom. 🙂

40. Maroon 5 – This Summer’s Gonna Hurt Like a Motherfucker

Ehhez nincs sok hozzáfűznivalóm: Maroon 5, dat cím, dat dallam, dat dalszöveg. 10/10

Remélem elnyerte valamennyire a tetszéseteket a 40-es listám, ezeken kívül persze még kb 100 dal van/lesz, amit rongyosra fogok hallgatni, de jelen pillanatban ezek azok, amelyeket elsősorban említeném meg bárkinek, ha valaki megkérdezné tőlem egy óvatlan pillanatban, hogy „Szabikám, melyik a 40 legjobb nyári zene idén szerinted?” 😀