Új színekben robban a Kingdom of Hegyalja!

Visszatérő és friss arcok Tokaj-Rakamaz csodaországában

135222150206044334_hegyalja-2015_v2

Egy év kihagyás után ismét leszúrhatják sátraikat a Tokajra érkező fiatalok, ugyanis a Hegyalja júliusban visszatér. Idén egy kívül-belül megújult fesztiválon tombolhatnak a rajongók, és a megszokott rock vonal mellett új színek is megjelennek a zenei palettán. A hazai együttesek közül olyan nevekkel találkozhatunk, mint például a The Carbonfools, a Belga vagy a Csík zenekar. 

A 2015-ös év zenei fesztiváljainak sora egy régi, mégis új színfolttal bővül, hiszen újra itt Hegyalja. A 15 éves múltra visszatekintő esemény 2000 óta vonzza elsősorban a rockzene elhivatott követőit, idén pedig megújulva Borsodi Kingdom of Hegyalja néven jelentkezik. A fesztivál minden szempontból kinyílik, és sokkal több stílusból válogathatnak a bulizni vágyók. A populárisabb vonalat kedvelők már készülhetnek a külföldi nagyágyúkra, hiszen ott lesz többek között a közönség kedvenc Rudimental és az elektronikus műfajban utazó Milk and Sugar is. Természetesen a rockzene sem maradhat el, így például az Eagles of Death Metal és a Nightwish is zúz majd a Hegyalján, és még korántsem teljes a névsor, hétről hétre érkeznek majd az újabb külföldi és hazai nevek.

Magyar fronton igazi klasszikusnak számító zenekarok gondoskodnak a tökéletes fesztiválélményről. A The Carbonfools már visszajáró vendég, és Fehér Balázs, a zenekar frontembere kifejezetten örül a változásoknak:

„Számomra mindig is fontos volt a nyitottság, így boldog vagyok, hogy a Hegyalja kicsit leporolja a rockfesztivál sztereotípiáit és megújul. Végre itt az alkalom, hogy a különböző stílusok képviselői együtt zenélhessenek ezen a csodás vidéken” – mesélte Balázs.

A zenei sokszínűségéről és bevállalóságáról híres Belga ismét felborzolja majd a kedélyeket, és idén is meglepetéssel készül a rajongóknak.

„Nagyon bizakodunk az újítással kapcsolatban. Ahogy a zenénk is sokszínű, úgy szeretjük, ha a közönségünk is mindenevő és befogadó a sajátos poénjainkra. Lázasan dolgozunk az új lemezünkön, emellett pedig újdonságok és meglepetések várhatók a fesztiválon is, de ezekről még nem mondhatunk el semmit” – árulta el sejtelmesen Mégöt.  

A hazai fellépők sorában a Csík zenekart is megtaláljuk, akik a népzenei vonalat erősítik a fesztiválon. A népszerű feldolgozásokon kívül, saját szerzeményeikkel is taroló formáció most sem hazudtolja majd meg magát. A tervekről a csapat hegedűse, Szabó Attila mesélt.

„Nagy rajongói vagyunk a tokaj-rakamazi helyszínnek és mindig szívesen zenélünk fesztiválokon. Elsődleges célunk, hogy minél szélesebb kör megismerje az igazi autentikus magyar népzenét, és a megújult Hegyalja Fesztiválon egy olyan közönségnek mutatkozhatunk be, akik eddig talán még nem láttak minket. A szokásos január-februári pihenő után már belevetettük magunkat a munkába így a fesztiválon már bizonyosan új dalokat is játszunk.”

Borsodi Kingdom of HegyaljaTokaj-Rakamaz, 2015. július 15-19. További infók ITT.

 Forrás: Red Lemon Media.