Érkezik az Amy Winehouse dokumentumfilm! #AMY

Az „Amy” július 3-án kerül bemutatásra, soha nem látott felvételekkel és soha nem hallott Amy Winehouse dalokkal!
CAXtBx0W8AA15YD

Amy Winehouse viharos életét és karrierjét fogja feltárni az „Amy” című új dokumentumfilm, ami 2015 nyarán, július 3-án fog megjelenni, majdnem négy évvel az énekesnő halála után.

A film hivatalos plakátját szerdán tették közzé, valamint ígértek egy előzetest is. Amire sajnos még várnunk kell.

A film állítólag nem látott archív felvételeket fog bemutatni a túl korán elhunyt énekesnőről valamint eddig sohasem hallott, kiadatlan dalok is elhangzanak majd a megemlékezésben.

Winehouse két nagy sikerű albumot jelentetett meg, amik a kritikusok tetszését is elnyerte. Kiemelendő a 2006-os Back To Black albumról a Rehab című sláger, ami 5 Grammy díjat hozott az énekesnőnek. De a folyamatos küzdelmek a paparazikkal, a szerelmi élete és a kábítószerek beárnyékolták zenei karrierjét élete vége felé. Alkoholmérgezésben halt meg 2011 júliusában, csak 27 éves volt.

Asif Kapadia és James Gay-Rees – az „Amy” rendezője és producere – az alábbi gondolatokat írták a film hivatalos Facebook oldalán:

„Amy volt egy a generációnkból, akinek a tehetsége mindenkit foglyul ejtett; szívből írta dalait és szívből is adta elő őket. Azonban, Amy nem bírta el a média nyomását, nem bírta feldolgozni a darabokban lévő kapcsolatát, a hirtelen jött nemzetközi sikert és a bizonytalan, önpusztító életmódot. Mint társadalom ünnepeltük a hatalmas sikerét, de gyorsan ítélkeztünk a hibái felett, amikor alkalmasnak tartottuk.”

A film amerikai forgalmazóját még nem találták meg, azonban csak idők kérdése, hogy meglegyen a megfelelő cég.