Új stúdióalbumán dolgozik a Stone Temple Pilots

 

a13fd624707717d3c6a6396cc8c4360c-640x360

A jogi viták után végre helyreállt a rend a Stone Temple Pilots háza táján, és a srácok már gőzerővel dolgoznak az új stúdióalbumon, mely a zenekar frontemberének elmondása szerint hihetetlenül energikus lesz és össze sem hasonlítható a formáció korábbi anyagaival.

Scott Weiland 2013-as kilépése után komoly jogi vitákba keveredett a csapat a zenekar nevének használatát illetően, és jó darabig Stone Temple Pilots with Chester Bennington néven léptek színpadra új frontemberükkel. Szerencsére a problémák megoldódtak, a srácok visszatértek az eredeti névhez, és a Linkin Park éléről is ismert Bennington megnyugodhatott végre: immár teljes értékű, nem kívülálló tagja a zenekarnak.

Már alig várjuk, hogy ismét színpadra álljunk, tudod? Vicces lesz csak Stone Temple Pilots néven megjelenni. Ez izgalmas számomra, mert engem nagyon zavart a Stone Temple Pilots with Chester Bennington megnevezés. Boldog vagyok, hogy ez végre megszűnt.

– nyilatkozta a frontember, aki a készülő STP-albumról is szót ejtett az AltWire-nek adott interjújában.

Egészen más lesz, mint a 2013-as megjelenésű High Rise EP. Az az igazság, hogy nem igazán szeretek zenéről beszélni olyanokkal, akik nem hallották még az anyagot, mert nehéz leírni a hangzást, de annyit elárulhatok, hogy hihetetlenül energikus lesz! A riffek igazán klasszak, őrület játszani őket! Szóval, azt hiszem, az STP-rajongók igazán nagyon örülnek majd neki. A világ minden gitárosa meg akarja majd tanulni ezeket a riffeket, legyen szó gitárról vagy basszusról. Eric is csodálatos munkát végzett. Igazán klassz melódiák születtek az ugyancsak király dalszövegekhez.

Bennington arról is szót ejtett, milyen érzés számára két olyan zenekar frontembereként helyt állni, mint a Stone Temple Pilots és a Linkin Park:

A két dolog nem zárja ki egymást. Ha a Linkin Park minden tizennyolcadik hónapban kiad egy albumot, akkor az az, amit tennünk kell. Ezt követi bizonyos számú fellépés évente, ilyenkor nincs mese. A Stone Temple Pilots pedig megoldást talál és igazodik ehhez a menethez. Igazán jó munkát végzünk.