Hogyan lehet érvényesülni a zeneiparban? Egy kezdő énekes őszinte gondolatai!

A következő interjút egy kedves olvasónk készítette.

Szinte a kezdetek óta tagja vagyok a Music Daily zárt facebook csoportjának. Inkább csak halkan a sarokból megfigyelem az eseményeket. Akkor pattant ki a fejemből ennek a cikk sorozatnak az ötlete, amikor már nem először láttam, hogy sokan a csoport tagjai közül szeretnének komolyan foglalkozni a zenéléssel. Amerikában töltött időm alatt nagyon sok olyan emberrel találkoztamm akinek a kitartása csodára méltó. Szeretném ha inspirálódnátok, szeretném ha inspirálnátok egymást és soha nem adnátok fel. Felkerestem egy jó cimborám, aki saját erejével kúszik fel a létra fokain, és próbálja tehetségét kamatoztatni.  Számomra igazi inspiráció volt Angyl.

Mikor kezdtél el komolyabban zenével foglalkozni ?

Sokan azt mondják hogy már gyerekkoruk óta tudják, hogy énekesek vagy zenészek szeretnének lenni. Én mindig egy átlagos munkát képzeltem el magamnak. Aztán egy pillanatra megtorpantam és elkezdtem gondolkodni az életemen. Akkor jöttem rá, hogy zenével szeretnék foglalkozni. Tudtam, hogy nehéz lesz és ehhez fel kell adnom mindent és egy nagyobb városba kell költöznöm. Így jött LA.

kjwLHWtv

Már egy ideje Los Angelesben laksz. Milyenek voltak az első hónapok?

Az első pár hónap nehéz volt. 30 emberrel laktam egy lakásban. Amolyan hostel szerűség volt. Nyolcan voltunk szobatársak. Igazán inspiráló hely volt, hisz mindenki az álmait hajtotta. Ki táncos, ki énekes, ki színész szeretett volna lenni. De hiába segítettük egymást, és szerettem itt lakni 8 emberrel egy szobában , néha kibírhatatlan volt. Így aztán kerestem magamnak egy studio apartmant és már egy ideje itt élek.

1,5 millió ember költözik ebbe a városba évente hogy szerencsét próbáljon de 90% egy év után hazaköltözik.

Klisé, de minden kezdet nehéz. Reklámoznod kell magad. Be kell kerülni a körökbe és meg kell mutatnod, hogy ki vagy. A „Fame Formula” ezért egy nagy lépés nekem mert végre van valami a kezemben. Végre el tudom mondani, hogy keressenek rá a dalomra az interneten. Csak így találnak rád a kiadók. Ebben a városban, sőt ebben az iparban 90%-ban azon múlik minden, hogy kit ismersz.

Gondolom sokszor fel akartad adni.

Persze. Sokszor.  Sok döccenő volt az életemben. De ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ennél nagyobb szarságokon is túltettem már magam. Pár napig persze szomorkodom, ha valami nem jön össze elsőre aztán felállok és 200%-on pörgök. Fontos hogy mindig legyen egy személyes célod. Nem egyből a Grammy díjra kell gondolni. Örülj annak, hogy elkészült egy demód, aztán tökéletesítetted a számot. Ha megtanulsz ezeknek a kis dolgoknak örülni, akkor hihetetlenül kitartó személy válik belőled.

la

Hogyan kezdesz el dolgozni egy dalon ?

A Fame Formula ötlete a zuhany alatt született meg. Kim Kardashian-re gondoltam. Arra hogy egy egyszerű pornó videóból hogyan jutott egy egy saját tévéműsorig és alapított több tíz millió dollárt érő franchise hálózatot. Kell valami ahhoz hogy ilyen sikeres légy. Aztán ahogy megszületett a dallam a fejemben, elkészült hozzá a szöveg és felkerestem egy producert. Igazából csak azért mert, a technikai részéhez én nem értek. Minden ott van a fejemben. Ezt elmondom a producernek és ő össze is rakja.

Mit tanácsolsz azoknak akik zenével szeretnének foglalkozni ?

Úgy gondolják sokan, hogy LA-ben könnyen a csúcsra lehet törni, hisz ott van az összes nagy lemezkiadó. Ez nem így van. Mindegy, hogy hol legyél a világban a kemény munka egyszer úgyis beérik.

Angyl elérhetőségei: iTunes | Twitter