Rácz Gergő újra A Dalban!

Rácz Gergő2

Rácz Gergő idén is szerepelni fog A Dal című műsorban. Két éve a Csak állj mellém! című slágerével, tavaly pedig a Fool Moon acappella csapatnak írt It Can’t Be Over (Bella Máté – Rácz Gergő – Galambos Attila) című dallal versenyzett, és mindkét alkalommal a döntőig jutott.

Tavaly Gergő ötletei teljesen új megvilágításba helyezték az acappella műfaját Magyarországon. A testdobolásra kiélezett színpadi koreográfia, és a zenei kíséret nélkül megvalósított modern hangzásvilág nagyon tetszett a nézőknek. Azelőtt sosem hallhattunk hazai acappella zenét a nagy rádiókban, a tapasztalt zenei szakember újításai azonban ezt a falat is ledöntötték, és az It Can’t Be Over lett az első rádiós sláger ebben a műfajban. Jelzésértékű az is, hogy a Fool Moon kocerteken azóta is kiemelkedően nagy tapsot kap ez a dal.  A sikerre való tekintettel Gergőt idén újra csapatostul láthatjuk majd énekelni A Dal színpadán, a cél pedig a 2015-ös bécsi Eurovíziós Dalverseny.

Gergő egyedülálló módon, már háromszor képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon: 1997-ben a V.I.P. együttes énekeseként, 2008-ban Csézyvel vokalistaként, 2010-ben pedig Wolf Kati Szerelem, miért múlsz? című dalának társszerzőjeként.

Az énekes-zeneszerző-producer folyamatosan új ötletekkel áll elő. Ilyen például a nemrégiben megjelent Timeline című egyszemélyes acappella videója, amelynek már a folytatásán dolgozik. Mindemellett új lemezt készít, és sok más meglepetést tartogat ebben az évben rajongói számára.

2015-ben Rácz Gergő ismét a Fool Moon vokálegyüttessel lép színpadra a Back 2 Right című dalukkal. A Fool Moon a Dal című műsor 3. elődöntőjében lép színpadra, február 7-én.