Megjelent Lobó Szalóky Lázár legújabb szerzeménye – interjú

10804924_10201812406351068_1752627321_n
Fotó: Ritók-Filip Áron

A Dirty Slippers frontembereként ismert Lobó Szalóky Lázár a csapat mellett szóló karrierjén is dolgozik. November 9-én debütált az énekes legújabb, Bodrogközy Ritával közös szerzeménye, a Minden rendben, mely máris hatalmas sikernek örvend a rajongók körében. A kollaborációval kapcsolatosan faggattuk Lázárt.

MD: Téged már ugye ismernek a hazai zenerajongók, hiszen a Dirty Slippers frontembereként több száz fellépéssel a hátatok mögött, rengeteg helyen megfordultatok határon innen és túl. Ritáról mit tudhatunk? Ki ő?

Lázár: Bodrogközy Rita barátom, egy kiváló énekesnő, aki már több ezer élő koncerttel bizonyította rátermettségét a hazai könnyűzenei életben. Régóta ismerjük egymást és már csak idő kérdése volt, hogy elkezdjünk együtt is dolgozni. Éppen ezért amikor egy éve összehoztam a Dirty Slippers mellett a szóló zenekaromat is, meghívtam őt is. Úgy gondolom tökéletesen belepasszol a képbe és remek élmény vele dalokat írni vagy akár fellépni.

MD: Honnan jött a közös szerzemény gondolata?

Lázár: A szóló koncertek után gondoltuk, hogy kipróbáljuk magunkat egy közös dalban, a Szinusz című nagylemezem kapcsán, aztán annyira jól sikerült a közös munka, hogy már több közös dal is készült, sőt Rita szóló lemezének nagy részét is én írom.

MD: Akkor ebből eredően adja magát a kérdés: milyen lemezen foglal majd helyet a Minden rendben?

Lázár: A Minden rendben rajta lesz az én hamarosan megjelenő nagylemezemen, valamint a Rita első lemezén is.

MD: Idén találkozhatnak-e még veled, veletek az érdeklődők? Ha igen, hol és mikor?

Lázár: Idén már nem lesznek koncertek, a stúdiólemezre összpontosítunk, de jövőre minden bizonnyal találkozhatnak velünk a rajongók.