KLIPPREMIER: AC/DC – Play Ball

acdc

Alig egy órája töltötte fel a legendás ausztrál ötös hivatalos Vevo-csatornájára a legújabb, Play Ball címet viselő szerzeményéhez készített kisfilmet. A klip készítésénél a zenekar jó barátja, David Mallet foglalt helyet a rendezői székben, aki már korábban is rendezett a csapatnak, így többek között az ő felügyelete alatt forogtak a kamerák a You Shook Me All Night Long, a Thunderstruck és a Highways To Hell klipjei készítésénél is többek között.

A Play Ball a fennállásának 41. évfordulóját ünneplő rockzenekar legújabb, november 28-án a boltok polcaira kerülő nagylemezén, a Rock Or Buston foglal majd helyet, méghozzá a nyitó dalként. Érdekesség, hogy ez az első AC/DC-album, melyen nem szólalnak meg az alapítótag, Malcolm Young gitárjának a húrjai, mivel a 61 éves zenész hanyatló egészségügyi állapota miatt visszavonulásra kényszerült. Helyét unokaöccse, Stevie Young foglalta el, a lemezen és az azt népszerűsítő turnén is ő kíséri a csapatot.

Újabb rossz hír az AC-fanoknak, miszerint Phil Rudd dobost nemrégiben illegális kábítószer birtoklásért letartóztatták és bíróság elé citálták. Korábban a zenész ellen szóló vádak között szerepelt a gyilkosságra való felbujtás is, ám a vádat bizonyítékok híján ejtették, ám Phil még így sem úszhatja meg a börtönt, ennek ellenére a zenekar megerősítette: a turné és a lemez megjelenése nem kerül halasztásra.