Rubik-kockával forgattak klipet Maszkuráék

Párkapcsolati játszmákról szól a Maszkura és a Tücsökraj legújabb dala, amelyhez a zenekar a Rubik-kocka főszereplésével forgatott videoklipet.

A Sok a lépés című vidám, játékos hangulatú dal ősbemutatója élőben június 7-én az óbudai Kobuci Kertben lesz, ahol a banda ingyenes koncertet ad.

maszkura_es_a_tucsokraj_2014

Sok a lépés címmel vadonatúj dallal és videóklippel jelentkezik a Maszkura és a Tücsökraj. A sajátos humoráról és szellemes dalszövegeiről ismert zenekart ezúttal is az örökzöld téma, a szerelem ihlette meg.
– Az új dalunk a párkapcsolati nehézségekről és a játszmákról szól, de a hangvétele vidám, ezért szórakoztató videót akartunk hozzá forgatni, amelynek a képi világa visszaadja ezt a fajta játékosságot. Mivel egy párkapcsolatban a felek állandóan megpróbálják egymást megfejteni, arra jutottunk, hogy ezt a viselkedést népszerű és színes logikai játékokkal hozzuk párhuzamba. A Twister és a Ki nevet a végén? társasjátékok mellett a Rubik-kockára esett a választásunk. Ironikus módon a Rubik-kocka idén ünnepli a 40. születésnapját, de mi erről nem tudtunk, amikor megszületett a klip ötlete. A videó elején olvasható idézet mégis az első szakkönyvből származik, amely a bűvös kockáról szólt, de olyan, mintha a szerelemről írta volna valaki – mondta Kertész Csaba, a Maszkura és a Tücsökraj gitárosa.

A Sok a lépés című új dalt élőben először június 7-én, szombaton este hallhatja a budapesti közönség az óbudai Kobuci Kert árnyas fái alatt.
– Az új dal ősbemutatóján kívül más meglepetésekkel is készülünk a koncertre. A két tavalyi tagcsere után a zenekarnak új, egységes hangzása van. A fiúkkal minden eddigi lemezünkről játszani fogjuk a közkedvelt slágereinket, de áthangszereltük szinte a teljes repertoárt, így három stílus, a funky, a hip-hop és a soul dominál majd ezen a szabadtéri koncerten – tette hozzá Kertész Csaba.

A Maszkura és a Tücsökraj koncertje június 7-én, szombaton 20 órakor kezdődik az óbudai Kobuci Kertben. A belépés ingyenes.