Két nap múlva startol az Eurovíziós Dalfesztivál

Már csak két nap, és elkezdődik Európa legnagyobb zenei fesztiválja, az Eurovízió.

Mint minden évben, idén is eljött a várva várt Eurovízió-hét, amely során kiderül, hogy ki fogja megnyerni a 2014-es Dalversenyt, ami két elődöntőből és a szombat esti nagydöntőből áll. Május 6-án, kedden, az első elődöntőben idén 16 ország vesz részt. Az örmény származású Aram Mp3 Not Alone-ja nyitja, míg a magyar produkció, Kállay-Saunders András Runningja zárja a sort.

Május 8-án, csütörtökön kerül megrendezésre a második elődöntő, melyben 15 ország versenyez. Az első és a második elődöntőből kikerült 10-10 ország, illetve az Öt Nagy (Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság) jut be a nagydöntőbe. Az Öt Nagy automatikusan bent van a fináléban, nekik nem kell részt venniük egyik elődöntőben sem.

A Dalfesztivállal kapcsolatos érdekesség például az, hogy a San Marinó-i Valentina Monetta már harmadszorra indul a versenyen, a román Paula Seling és Ovi pedig már másodszor állnak az Eurovízió színpadán. Korábban 2010-ben léptek fel Oslóban, ahol dalukkal a harmadik helyig meneteltek.

A 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőiben garantált lesz a jó hangulat, hiszen az olasz Emma Marrone egy igazi glamrocknótával fog kedveskedni a fesztivál nézőinek a fináléban, továbbá szórakoztatni fogja még a közönséget a bajszos Twin Twin együttes, a Sajttorta című számmal induló belarusz TEO és a lengyel Donatan és Cleo, akik egy saját népüket bemutató szláv-angol dallal fognak előrukkolni.