LEMEZBEMUTATÓ: Odett – Csillagtérkép

Polgár Odett a közelmúltban, egészen pontosan április 11-én mutatta be legújabb nagylemezét, ami a ‘Csillagtérkép‘ nevet kapta. Az énekesnő már több interjút adott azzal kapcsolatban, milyen is volt az album összerakásának procedúrája. Odett arra törekedett, hogy valami újat és ne megszokottat adjon ki kezei közül, ezért több zeneszerzővel valamint dalszövegíróval dolgozott, és nem zárkózott el az új zenei irányzatok elől sem.

odett

Az albumról az elmúlt évben több dalt is megismertünk, például a ‘Fantom‘-ot, amihez klip is készült, vagy a 2012-es Eurovízión is indított ‘Ne Engedj El‘-t. Ezek után Odett szorgosan osztotta meg az interneten rajongóival az újabbnál újabb dalait, és mire eljött a lemezbemutató ideje, már csak egy-két dal volt, ami ismeretlen volt a közönség számára.

Április 11-én nekem is szerencsém volt ott lenni a lemezbemutató koncerten, ami az Akvárium Klubban kapott helyet. Nagyon izgatott voltam, mert Odett már évek óta az egyik legkedvesebb hazai énekesnőm. Szellemes dalszövegeitől, kellemesen csengő hangjától és maga a tündéri személyiségétől nehéz nem elbűvölődni. Mindenki kapott ajándék lemezt a belépőhöz, már alapból ez is egy nagyon kedves és aranyos gesztus volt tőle.  Az énekesnő – elfogultság nélkül – tökéletesen énekel élőben is, a vokálban egy cseppnyi kivetnivalót nem tudott volna senki találni.

És elkezdődött a koncert… Odett szó szerint bepattogott a színpadra, fodros topban, fekete bőrhatású gatyában és egy tornacipőben. (fun fact: ugyanolyan van nekem is) Ettől a pillanattól kezdve a buli megállíthatatlan volt. Dal dal után jött, és mi egyre jobban imádtuk őket. Odett folyton beszélt is a számok között, nagyon fontos volt neki, hogy mindenki jól érezze magát. A ‘Ne Engedj El’ előadása közben nagyon meghitt volt a hangulat, mindenkinek megfogta a kezét, akit elért. Volt, mikor a rajongóktól virágot és ajándékokat kapott…na itt nagyon elérzékenyült és el is tört a mécses. Odett egy nagyon őszinte, szerethető ember, akinek tényleg számítanak a rajongói és zenéjének kedvelői.

A koncert körülbelül másfél-két óra hosszú volt, ezután következett a dedikálás. A sor elég nagy volt, és a vége felé álltunk…lassan haladt…már nem tudtam elképzelni mi tart ennyi ideig, majd rájöttem. Sorra kerültünk és észrevettem, hogy Odett nem csak gyorsan alá akarja írni a lemezem, és utána lerázni, hanem nagyon közvetlen volt, beszélgettünk vele egy-két percet, sőt kötelező közös szelfik is készültek.

odett2

Az ajánlom, aki még nem nagyon ismeri ezt a kivételesen tehetséges fiatal magyar énekesnőt, szánjon rá pár percet és keressen rá! Nagyon ritka az ennyire őszinte, okos és fülbemászó zene, amit ő képvisel, főleg Magyarországon.