Posztmodern albummal jelentkezik Adam Lambert!

Adam Lambert a Twitteren osztott meg néhány részletet a készülő, új albumából.

Néhány hete beszámoltunk róla, hogy a sztár Max Martinnal dolgozik együtt Svédországban, most azonban néhány érdekes részletet is közzétett belőle.

Az énekes Twitter-partit tartott hónapok után először, amit érdekes kijelentéssel kezdett: „Tudjátok mi az, ami elég idegesítő? Amikor a rajongók azt írják ‘Olyan szomorú, hogy meleg’ Miért? Mert ha heteró lennék, akkor randizhatnánk? Szomorú? Imádok meleg lenni #ellentétek ‘Adam, fogd fel ezt úgy, mint egy dicséretet, hogy ennyire imádnak.’ Nos, ha valóban így van, rájöhetnének, hogy ez egy fajta közvetett támadás. #igazbeszélgetés” – írta, majd hamar áttért az új lemezére. „Imádom azokat, akik megértik. Köszönöm a folyamatos támogatást. Ez egy nagyszerű év lesz!!!” – kezdett bele, majd folytatta: „Az albumom nagyon-nagyon jól halad. Izgatott vagyok! Még mindig készítés alatt áll, nem árulhatom el a hozzávalókat, amiket használok – várnotok kell, hogy csak akkor kóstoljatok bele, ha már jó és készen áll. Nagyon posztmodern lesz.”

A posztmodern zene egy különleges műfaj, ami a 60-as évek végén bontakozott ki az akkori nagyfokú társadalmi változások eredményeképp. Ugyanazok az ötletek és nézőpontok jellemzik, mint magát a posztmodern stílust. A posztmodern filozófiai és művészeti mozgalomból hiányzik az ideológia. A zenészek, akik ebben a stílusban alkotnak, eltérő területekről szereznek inspirációt.

A posztmodern költők hajlamosak figyelmen kívül hagyni a formai szabályokat, mert úgy gondolják, azok szűkös kereteket szabnak a verseiknek – és ez az elv a posztmodern zenére is igaz.

A posztmodern zene fogalmát nehéz lenne meghatározni, mert ez a stílus számtalan forrásból kölcsönöz művészi elemeket. Néhány zenésznek talán célja is, hogy új definíciót létrehozzon, ami úgy szól: a zenét elsősorban a művészi értéke határozza meg. Egy posztmodern zenei mű számos stílusban megírható. Lehetnek benne váltakozó dúr és moll hangsorok, szokatlan dalszövegek vagy hangeffektek. Hangszerek tekintetében is nagyon változatos, valamint a zenészek gyakran hívják a technológia segítségét is dalaik megalkotásához.

Néhány népszerű zenész, akikről úgy gondolják, fontos szerepük van/volt a posztmodern zenében: Bad Religion, David Bowie, Michael Jackson, Madonna, Talking Heads, Frank Zappa, Lady Gaga.

Majd az ezt követő napon, április 1-én, új, hivatalos fotókat osztott meg, amelyek a hamarosan megjelenő albumának promótálására szolgál. A fotós Lee Cherry volt most is.

Forrás: AdamFans.net