Tyler Gleen „coming out”-ja

Tyler Gleen, aki többek között Taylor Swifttel is fellépett már, a Rolling Stone magazinnak vallotta be, hogy meleg. Az énekes debütáló albuma hamarosan megjelenik, stílusa pedig az alternatív pop.

Az írását Adam Lambert osztotta meg a mai napon a Twitter-oldalán. Az említett énekes szintén nyíltan vállalja a másságát 2009 óta. A fordítást az AdamFans.net-nek köszönjük!

Csak meg szeretném köszönni a kedvességeteket. Mivel szeretek írni, megírtam ezt:

Nem hiszem, hogy különleges lennék amiatt, hogy meleg vagyok. Nem ezért vallottam be. Sem azért, hogy mindannyian azt mondhassátok: “tudtam”, arra alapozva, hogy milyen ruhákat viselek vagy hogyan táncolok. Soha nem gondoltam arra, hogy ezt valaha meg kell tennem.

Ha egy 50 éves ember lennék, aki kutyákkal él valahol a tengerparton és rejtegeti a kapcsolatait – lehet, hogy így kényelmes lenne a dolog. De tavaly nyáron, miközben dalokat írtam az új albumra, annyira elegem volt a rejtőzködésből. Annyira készen álltam a szabadságra, hogy a zene segítségével öntöttem ki a szívemet. Jobban, mint azelőtt valaha. A zene volt az első szerelmem. Nem egy fiú. A zene volt az, amivel mindig is egy forró, szerelmi viszonyban álltam. Úgy éreztem, tartozom neki valamivel, tartozom a zenének vagy a dalnak. Azzal, hogy őszintének kell lennem a kapcsolatban.

Abban a pillanatban kiírtam magamból az éveket, amiket úgy töltöttem el, hogy egy heteró barátomba voltam belezúgva. És azt a dalt, amit arról írtam, hogy azon gondolkoztam, jobb, ha örökké egyedül leszek, minthogy ezt meg kelljen magyaráznom. Ezek voltak azok, amik előbb vallották be az igazságoz, mielőtt én elhatároztam volna. A zene sosem hagyott hazudni. Valami mindig kiderült volna a dalokból.

Szóval, most már tudod, amit talán mindig is gyanítottál. Jó neked. Milyen érzés? Akarsz egy melegradar díjat? Vállon veregessünk azért, mert messziről kiszúrod őket?

Ez nem újdonság. Nem illetlenség akar lenni. Amíg nem tudod, milyen érzés elbújni, félelemből távol tartani magadtól az igazi boldogságot, addig nem tudod igazán megérteni, milyen ez az érzés. Ez nem arról szól, hogy mások arcába lengeted a zászlót. Legalábbis nekem nem ezt jelenti. Számomra ez a béke ékkövének megtalálása. A lelkem teljes megnyugvása. A legtisztább látványa annak az útnak, amit követni szeretnék.

Harminc vagyok. Már nem akarok meghalni. Tényleg élni akarok. Őszintén és teljes mértékben. Milyen csodálatos hely ez. Egy olyan hely, ami sosem érdekelt. Most csak őszinte akarok lenni.

Nekem ezt jelenti ez az egész coming out dolog. Ez egy eléggé igazi és gyönyörű nap volt, arra, hogy ennyi megértést és szeretetet kapjak idegenektől, rajongóktól, akik a kezdetek óta itt vannak, új rajongóktól, családtagoktól, barátoktól. Egy olyan ember, mint én, az örökös önostorozó. Csak annyit szeretnék mondani: köszönöm.

Azt hiszem, az az utolsó dolog mára, amit még mondanék: ha olyan vagy, mint én, egy vándor, egy kérdező, egy lélekkutató, egy álmodozó vagy félreértenek valamilyen oknál fogva: mondd ki.

Valld be, hogy vándor vagy. Hogy kérdező vagy. Egy nap nem fog számítani. De most még igen. Vállald fel ÖNMAGAD. Csak ennyit mondhatok. Ezt mondanám a 21 éves énemnek is: a rémült mormon misszionáriusnak, aki ismerte önmagának ezt a részét, de Istent is szerette. Mindkettőt megteheted egyszerre. Ne engedd, hogy mások azt mondják neked, hogy nem.

Minden szeretetemmel és reménységemmel, és most már vissza a zenéhez.

XO Barátotok, Tyler.