Adam Lambert a zene nagyjaival stúdiózik

“Lambert készen áll a trónra” – írta a The Washington Post.

Az egykori American Idol Svédországba érkezett, hogy együtt dolgozzon a veterán slágergyárossal.

Adam Lambert harmadik stúdióalbuma – az első, mióta otthagyta az RCA-t – jelenleg is munka alatt áll a szuper-producer Max Martin, és egy maroknyi ász svéd zeneszerző által.

Martin, aki olyan popsztárokat juttatott a csúcsra, mint Britney Spears, Katy Perry, a Maroon 5, Justin Bieber, és számtalan más, mainstream celebet, két dalt hozott össze Lambert számára a For Your Entertainment albumára; méghozzá nem kisebb slágereket, mint a Whataya Want From Me és az If I had You. Bár Martin nem járult hozzá az énekes második lemezéhez, a Billboard No1 Trespassinghez, Adam most ismét visszatért hozzá.

Max Martin összehozott egy csomó embert, akikben bízik, hogy jó zenét csinálnak.

– árulkodott a brit dalszövegíró, Joe Janiak Lambert felvételének hátteréről a Billboardnak. Janiak társszerző volt Ellie Goulding ”Divergent” és  ”Beating Heart” dalában, londoni születésű, és pár hete Svédországba hívták, hogy részt vegyen az egyelőre szupertitkos projektben.

Van egy remek társasága, ami a fiatal, legjobb írókra koncentrál, egy helyre gyűjti őket össze, ahol közösen kiélhetik a kreativitásukat, és a hatalmas ötleteiket.

2012 májusában jelent meg legutóbbi albuma, a Trespassing, amely No1 lett a Billboard Hot 200 listáján, a maga 192 ezres eladásával, rögtön az első héten. Tavaly júliusban még is otthagyta kiadóját, az RCA-t, mert megpróbálták ráerőltetni, hogy készítsen egy feldolgozásokból álló albumot.

Időközben, Tove Lo interjút adott a Billboardnak a közelgő ’Truth Serum’ EP-jéről. A beszélgetésben megemlítette az Adam Lamberttel való stúdiózását is, aki jelenleg is Svédországban tartózkodik, hogy a harmadik stúdióalbumán munkálkodjon. Kiveszi a részét a dalszövegírásban is, olyan sztárok közelgő albumán, mint Cher Lloyd, Girls Aloud és Adam Lambert, aki elég sok időt töltött Tove Lo-val.

Svédországba jött, dolgozott az összes producerrel, a kis közösséggel itt, és nagyon jól éreztük magunkat. Amikor hallod a kész anyagot a stúdióban, az egy dolog, de a hangja valami őrületes! El sem tudtam hinni.

A teljes idős programjai között Adam megjelent a Glee-ben, mint vendégszereplő, emellett egy nyári, észak-amerikai turnén vesz részt a Queennel, ahol a frontembere lesz a legendás társulatnak. Miután Lambert az összes létező címlapot bevette a Las Vegas-i iHeartRadio showjával a Quennel, talán nem is olyan meglepő ez a 19 dátumos turné.

Nincs időhöz kötve Lambert harmadik stúdiólemeze, de Janiak elárulta, hogy Maxnek és társának sikerült néhány nagyon különleges pillanatot varázsolni a pop-szupersztárral:

Azt hiszem, ez az album nagyon ott lesz, mert hatalmas hangsúlyt fektetnek a dalszövegírásra és a hangzásra. Ők megpróbálják kihozni Lambert minden erősségét, és egyszerűen még jobbá tenni őt. Határozottan úgy gondolom, hogy nagyon érdekes, izgalmas lemez lesz.