Queen + Adam Lambert beveszi Észak-Amerikát

New York (2014. március 6.) – Queen + Adam Lambert végre beveszi Észak-Amerikát egy rég várt nyári turné keretein belül, ami 2014. június 19-én kezdődik Chicagóban. Brian May, Roger Taylor + Adam Lambert együtt, először meglátogatja majd New Yorkot, Los Angelest, Torontót, Dallast és még többet! A 19 dátumos turné július 20-án ér véget Washington DC-ben a Merrieweather Post Pavilion stadionban, ami az egyetlen nyitott tetős koncertjük lesz a nyár során. A turné támogatója a LiveNation.

A jegyeket március 14-én kezdik árusítani a Livenation.com-on. Az AdamLambertFans.com, a QueenOnline és az American Express® klubtagok március 10-én elővételben tudnak vásárolni reggel 10 óráig másnap reggel 10 óráig.

A Queen + Adam Lambert eddigi fellépései kiváló kritikát kaptak, beleértve az iHeartRadio Music Festivál-os teljesítményük is, 2013 szeptemberében, Las Vegasban. A Rolling Stone írta: „Lambert ámulatba ejtette a közönséget olyan slágerekkel, mint a We Will Rock You, a zárószám We Are The Champions és a Crazy Little Thing Called Love. Az este legjobb előadása volt”. A Billboard: „A Queen kétségkívül ellopta az estét időtlen dalaival, amit a rajongók hangosan tudtak énekelni”. A Hollywood Reporter sem maradt ki a sorból: „Adam Lambert és a Queen a térdeire készítette az iHeart házát. Tökéletes egyvelege volt a rock attitűdnek, a teatralitásnak, a szexualitásnak, az erőteljes hangnak. Lambert új szintekre emelte a bandát”.

”Már dolgoztunk párszor Adammel, volt egy csodálatos, kisebb turnénk Kelet-Európában és Angliában, valószínűleg ez volt az eddigi leghosszabb közös munkánk. Minden alkalommal, amikor vele dolgozunk, nagyon jól működik a zenénk, ő most a leghihetetlenebb frontember. Nagy örömmel jelenthetjük be az észak-amerikai turnénkat”

– kezdte meg Roger Taylor a tájékoztatót.

A trió először 2009 májusában lépett színpadra közösen, az American Idolban, ahol előadták a We Are The Championst. 2011-ben ismét összeálltak az MTV European Music Awardsra Belfastban, hogy egy felvillanyozó 8 perces keverékkel lezárják a show-t; felcsendült a The Show Must Go On, We Will Rock You és a We Are The Champions. 2012-ben nyarán egy miniturnéra indultak Európa-szerte, illetve dátumokat tűztek ki Oroszországba, Ukrajnába és Lengyelországba. Emellett 3 teltházas show-t adtak a londoni Hammersmith Apollóban.

”Be kell vallanom, nagyon izgatottak vagyunk. Régen volt már ilyen, de úgy gondoljuk, ez a formáció nagyon jól működik. Ez egy öröm számunkra, nagyszerű lesz újra turnézni. Kiemelkedő, hogy itt vagyunk a Madison Square Gardenben, ugyanis ez volt az én feltételem a turné megkezdéséhez: hogy felléphessünk itt, a Forumon LA-ben. Megcsinálhatjuk még egyszer. És ez az az ember, akivel meg fogjuk” – mutatott Brian May Adam Lambertre. ”Most azt gondolom, »WOW, TÉNYLEG?«. Annyira izgatott vagyok, hogy a rock két királyával lehetek. Ez egy megtiszteltetés, büszkének és szerencsésnek érzem magam, hogy ezt a feladatot kaptam. A karrierem egyik fénypontja. Sosem léptem még fel a MSG-ben, szóval ez egy nagy öröm számomra, és hihetetlen érzés, hogy ezzel a két úriemberrel állhatok egy színpadon”

– folytatta Lambert, akit szemmel láthatóan meghatja a legenda bókja.

”Felléptünk a tavalyi iHeartRadio fesztiválon Las Vegasban, és ez volt az, ami rádöbbentett minket arra, milyen nagyszerűek vagyunk együtt, nagyon jól kijöttünk egymással. Azt hiszem, természetesen jött, hogy turnézni induljunk” – mondja Roger Taylor. Brian May folytatja: ”Ez Adammel történt meg igazából, és ez jó érzés. Nem lennénk most itt, ha nem azt éreztük volna, hogy amit csinálunk, az remek és természetesen jön. És ez egy nagy öröm. Tudjátok, keressük a határokat. Az emberek azt fogják kérdezni: »ez tényleg lehet az igazi Queen, Freddie nélkül?«. Nos, fogalmam sincs, mi erre a válasz. De vannak olyanok, akik akarják hallani a Queen zenéit, úgy, hogy azok nagyszerűek legyenek. Azt akarják, hogy Roger és én játszunk a hangszereinken, és mi szeretünk játszani. Szóval ez a lehetőség nagyszerű.”

A 40 éves karrierje során a Queen megdöbbentő sikereket ért el eladások, díjak terén és a Hall of Fame-en, amelyek felülmúlhatatlanok. A lemezeladásuk meghaladta a 100 milliót, beleértve, hogy a Queen benne van a ”Top 10 legsikeresebb előadó„ listában az iTuneson. Bezsebeltek olyan díjakat, mint a Novello Awards, az MTV Global Icon Award, és két dalt írtak Grammy Hall of Fame javára, a We Will Rock You-t és a We Are the Championst, amik minden idők leggyakrabban játszott felvételei lettek szerte a világon sport és arénaeseményeken. A Queen februárban elismerést kapott a UK-ben, hiszen a Greatest Hits albumukból több, mint 6 millió példány talált gazdára – ezzel maguk mögé utasította a Beatles – Sgt Pepperét. A Queen másik rekordot állított fel azzal, hogy ez az album összesen 1422 hétig vezették a brit slágerlistákat.

”Igazi öröm színpadra állni, leróni tiszteletemet és megemlékezni az egyik kedvenc énekesem előtt. És az egyik valaha volt legnagyszerűbb zenét énekelni. Igazán jó érzés volt, hogy pozitív visszajelzések jöttek, és a sajtó első reakciója is nagyon lelkes volt„”– lelkendezik Adam, akitől Brian May veszi át a szót: ”Az egyik legnagyszerűbb dolog Adamben az, hogy soha nem imitál. Megtalálja a saját útját a dalokban. Ez az, amit akarunk. Szeretnénk, hogy a zenénk élő, veszélyes és változásra nyitott legyen…Freddie kifejezetten utálná, ha ugyanúgy csinálnánk a dolgokat, mint régen. Új helyekre visszük ezeket, és ez izgalmas. Nem hiszem, hogy így tennénk, ha nem szeretnénk új területekre evezni. Minden alkalommal, amikor Adammel dolgozunk, ezt tesszük. Ez boldogsággal tölt el.”

Még ha tragikus körülmények között el is veszítették a frontember Freddie Mercuryt, a Queen még mindig tiszteletre méltó banda a rock és pop történelemben, ami birtokolja a legmaradandóbb dalok katalógusát. Csak gondoljuk a Bohemian Rhapsody-ra, az Another One Bites the Dustra, a Crazy Little Thing Called Love-ra, a Radio GaGára, a Killer Queenre, a Fat Bottomed Girlsre, a Bicycle Race-re, amik a rajongók generációinak életébe jutottak minden korosztályban. A kitűnő dalírásukkal, virtuóz muzikalitásukkal és az élő előadásaik óriási látványosságával a Queen – Brian May, Freddie Mercury, Roger Taylor and John Deacon – úgy foglyul ejtette szíveket és meghódította a slágerlistákat, mint azelőtt semmilyen banda a történelem során. Az örökség tovább él a folyamatos munkának valamint May és Taylor koncertjeinek köszönhetően. We Will Rock You című musicaljüket, amit Brian Elton íróval közösen alkottak, már közel 12 éve láthatják a londoni West End színpadán és jelenleg Észak-Amerikában turnéznak.

Adam Lambert kiemelkedő teljesítményei az American Idol 8. évadában még mindig széles körben népszerűek, emellett a leginkább lebilincselő pillanat a televíziós történelemben. A debütáló albuma, a For Your Entertainment Grammy-díj jelölést hozott neki a „Legjobb Férfi Szóló” kategóriában. A második albuma, a Trespassing, első helyen debütált a Billboard Top 200 listáján. Az ezt követő turnéjával Lambert utazott Ausztráliától egészen Dél-Afrikáig, beleértve néhány ázsiai, dél-európai dátumot, illetve egy telt házas arénakoncertet Helsinkiben. 2013-ban Lambert vendégszereplő volt a népszerű TV sorozatban, a Glee-ben. Jelenleg dalokat ír és vesz fel a harmadik stúdióalbumára, ami idén jelenik meg.

DÁTUMOK

6/19 Chicago  United Center
Kapacitás: 23,500

6/21 Winnipeg MTS Centre
Kapacitás: 16,345

6/23 Saskatoon Credit Union Centre
Kapacitás: 15,195

6/24 Edmonton Rexall Place
Kapacitás: 13,000

6/26 Calgary Scotiabank Saddledome
Kapacitás: 19,289

6/28 Vancouver Pepsi Live at Rogers Arena
Kapacitás: 19,000

7/1 San Jose SAP Center
Kapacitás: 19,190

7/3 Los Angeles The Forum
Kapacitás: 18,000

7/5 Las Vegas The Joint
7/6 Las Vegas The Joint
Kapacitás: 4,000

7/9 Houston Toyota Center
Kapacitás: 19,000

7/10 Dallas American Airlines Center
Kapacitás: 21,000

7/12 Detroit The Palace of Auburn Hills
Kapacitás:24,276

7/13 Toronto Air Canada Centre
Kapacitás: 19,800

7/14 Montreal Bell Centre
Kapacitás: 15,000

7/16 Philadelphia Wells Fargo Center
Kapacitás: 12-21.000

7/17 New York Madison Square Garden
Kapacitás: 20,000

7/19 Uncasville, CT Mohegan Sun Arena
Kapacitás: 12,000

7/20 Washington, DC Merriweather Post Pavilion
Kapacitás: 19-35,000