A függetlenség napján jelent meg Kesha első dala, mint független előadó

Íme a JOYRIDE!

Július negyedikén az Egyesült Államokban a függetlenség napját ünneplik, idén pedig Kesha rajongóinak világszerte is van mit ünnepelni ezen a napon. Az énekesnő ugyanis kiadta az első dalát, mint független előadó, a saját kiadóján keresztül, miután tavaly decemberben lejárt a szerződése a Dr Luke által alapított Kemosabe Records kiadóval.

A szerzemény a JOYRIDE címet kapta, és az utóbbi évek experimentális zenéje után ahhoz a pop-EDM stílushoz tér vissza vele a sztár, amivel a 2010-es évek elején befutott. A pörgős, nyárias hangzású kislemez a szabadságot hirdeti, amivel Kesha most, több évtized után végre tényleg azonosulni tud.

18 éves korom óta nem éreztem ennyire szabadnak magam

– írta pár hónapja a közösségi oldalain.

A 37 éves előadó tavaly májusban dobta piacra a legutóbbi, Gag Order című lemezét, mely az utolsó anyaga volt, amit a szerződése szerint a Kemosabe Records-on keresztül kellett kiadnia. A megjelenés előtt ért véget az egy évtizeden keresztül húzódó pereskedése az egykori producerével, Dr Luke-kal, akit 2014-ben vádolt meg szexuális, érzelmi, és fizikai bántalmazással.

A JOYRIDE körüli hype-ot napokkal ezelőtt kezdte el építeni a sztár, bár az egyik húzása elég kellemetlenül sült el. A dalt egyébként először június 29-én, a New York-i Planet Pride esemény közönsége hallhatta – Kesha így konferálta fel a kislemezt:

Jó hírem van számotokra: egy kibaszott szabad nő vagyok! És tudjátok mit akarok csinálni? Le akarom játszani nektek 20 év után az első dalomat, mint egy kibaszott szabad nő!