Megjelent a Twenty One Pilots vadonatúj lemeze

Az ohio-i alternatív zenei duó – Tyler Joseph és Josh Dun – újradefiniálta generációjának hangzásvilágát, mely meghozta gyümölcsét: mára több mint 33 milliárd streamet halmozott fel világszerte, ezzel az évszázad egyik legsikeresebb bandájává nőtte ki magát.

A tagok idén február végén adtak hírt hetedik nagylemezükről „Overcompensate” című beharangozó felvételükkel karöltve, mely hangzásával visszakanyarodik az együttes ‘Trench’ (2018) című kiadványának magával ragadó világába. A teljes megjelenéssel azonban fényre derül az is, hogy tovább színesítették eddigi diszkográfiájukat és eltérő zenei koncepciókkal különböző hangulatokban találhatjuk a duót.

A frontember Joseph mellett örök szerzőtársuk, Paul Meany segédkezett a ‘Clancy’ alkotási folyamataiban. Az új korong jelenti az utolsó fejezetet egy ambiciózus többalbumos narratívában, amelyet a banda 2015-ös platinalemezes áttörése, a ‘Blurryface’ vezetett be. Utóbbin hallhatók a páros legnagyobb slágerei, mint a „Stressed Out” (2,2 milliárd Spotify stream) vagy a „Ride” (1,7 milliárd Spotify stream).

A kiadványt népszerűsítő világkörüli turné augusztus 15-én kezdődik, jövő áprilisban pedig Európa felé veszik az irányt, a hazai rajongók legközelebb Bécsben hallhatják élőben az anyagot.