Egy amerikai boxolót fog alakítani Sydney Sweeney új filmjében

Elképesztő a kereset az Eufóriából ismert, majd felkapott Sydney Sweeney-ért: Imádlak utálni, Madame Web, Szeplőtlen és ezek csak azok a címek, melyek az elmúlt néhány hónapban jelentek meg. A színésznő új szerepeiről folyamatosan cikkezünk – mint, ahogy most is.

Sweeney egy új életrajzi filmben zsebelte be a főszerepet, ami Christy Martin életét dolgozza fel. Martin az Egyesült Államok egyik legsikeresebb női boxolója, a maga 59 meccsével, amiből 49-et megnyert, csupán hetet vesztett el, a maradék háromban pedig döntetlent ítéltek a bírók. A sportoló legutóbbi meccse egyébként 2012-ben volt, a legelső pedig 1989-ben.

A film Christy-ről szól, mint fiatal leszbikus nőről aki egy nyugat-virginiai kisvárosban élt az 1990-es években. Viszonylag konzervatív családból származott, és nem lehetett az, aki valójában volt, ezért a bokszot használta eszközként, hogy kifejezze magát és dühét. Veszélyes és lehetetlen kompromisszumokat kellett kötnie az életében, amelyek közül a legfontosabb az volt, hogy feleségül ment egy hihetetlenül veszélyes férfihoz.

Birkóztam és kickboxoltam 12 és 19 éves korom között. Már alig várom, hogy visszatérjek a ringbe és eddzek és egy kicsit finomítsak a testemen. Christy története nem éppen sétagalopp, fizikálisan és mentálisan is megterhelő lesz. De szeretek kihívásokat állítani magam elé

– mesélte Sweeney.

A tervek szerint ősszel kezdik meg a forgatásokat az Egyesült Államokban, az idei Cannes-i Filmfesztiválon pedig forgalmazókat keresnek majd az alkotásnak. Emellett, jelenleg is zajlanak a castingok a további szerepekért.