Elstartolt Taylor Swift turnéjának európai szakasza – ezeket változtatta meg a koncerten

Egy megújult showval tért vissza az énekesnő.

Miután az Egyesült Államokat, Dél-Amerikát, Ausztráliát, és Ázsiát meghódította, végre Európába is elért Taylor Swift rekordokat döntögető, több, mint 150 dátumos turnéja, a The Eras Tour. Utoljára március elején állt színpadra az énekesnő Szingapúrban, azóta pedig piacra dobott egy vadiúj albumot, a The Tortured Poets Department-et, így várható volt, hogy változni fog a show, hiszen egy új érát kellett belesűrítenie az amúgy is több, mint három órás fellépésbe.

Az európai szakasz május 9-én vette kezdetét Párizsban, mi pedig összeszedtünk minden fontos változást a koncerten, sőt, össze is raktuk az új dallistát egy Spotify lejátszási listába.

Na de nézzük, mire számíthatunk, ha lesz szerencsénk részt venni az elkövetkezendő koncertek egyikén!

Lover éra

Az intro, melyben minden korszakára van utalás, majdnem ugyanaz maradt, mint eddig volt, annyi különbséggel, hogy a The Tortured Poets Department-et is hozzáadták. A nyitány továbbra is a Miss Americana & the Heartbreak Prince, amit a Cruel Summer, a The Man, majd a You Need to Calm Down követnek, azonban a Lover éra már a címadó dallal zárul le, és kimarad a The Archer. Emellett egy új fellépőruhát is villantott, ami narancssárga színben pompázik.

Fearless éra

A Fearless album része változatlan maradt. Ugyanúgy a címadó dalát, illetve a You Belong With Me-t és a Love Story-t adja elő róla, viszont egy új ruhában, ami igencsak hajaz arra a kosztümre, amit a 2009-2010-es Fearless turnén viselt.

Red éra

A Red érában szintén nem történt változás, azt leszámítva, hogy új felvezetőt kapott, és előrébb került: eddig a hatodik felvonás volt, most pedig a harmadik lett. A 22, a We Are Never Ever Getting Back Together, az I Knew You Were Trouble, és az All Too Well 10 perces verziója csendülnek fel benne. Taylor pólóján ezúttal az a felirat állt, hogy „this is not Taylor’s version”.

Speak Now éra

A Speak Now korszak eddig is nagyon rövid volt, most pedig még gyorsabban letudja az énekesnő, ugyanis két dal helyett már csak egyet ad elő a korongról. A Long Live kikerült a dallistából, így csak az Enchanted című szerzeményt hallhatják a rajongók a lemezről, de legalább egy új felvezetőt, és egy új fellépőruhát kapott az éra.

Reputation éra

A 2017-es albuma köré épült felvonásban semmi változás nem történt – ez az egyetlen éra, ahol még a kosztüm is ugyanaz maradt. Továbbra is a …Ready for It?, a Delicate, a Don’t Blame Me, és a Look What You Made Me Do című slágereket adja elő a lemezről.

Folklore és Evermore éra

Taylor úgy fogalmazott a koncert során, hogy végre egybeolvadtak a testvéralbumok, ennél jobban pedig nem is lehetne körülírni a változást. Eddig a show harmadik és hetedik felvonásai voltak, külön-külön, most azonban egy részt képeznek, ami sajnos azt is jelenti, hogy pár dal kimaradt innen. Könnyes búcsút kell intenünk a következő szerzeményeknek: The 1, The Last Great American Dynasty, Tolerate It, Tis The Damn Season (és a Seven, amit eddig az átvezető alatt hallhattunk). Európában ezek a dalok csendülnek fel a 2020-as korongokról: Cardigan, Betty, Champagne Problems, August, Illicit Affairs, My Tears Ricochet, Marjorie, és Willow. Emellett egy új, sárga ruhát is villantott a sztár, és az átvezető videó is megújult.

1989 éra

Ebben a felvonásban nem történt változás a ruhán kívül: ugyanúgy a Style, a Blank Space, a Shake It Off, a Wildest Dreams, és a Bad Blood című slágerek maradtak benne. Az új outfittel Taylor a Fearless-hez hasonlóan egy korábbi turnéját, itt, nem meglepő módon a The 1989 World Tour-t idézi meg.

The Tortured Poets Department éra

Valószínűleg a rajongók többsége leginkább arra volt kíváncsi, vajon melyik dalokat adja majd elő a kedvencük a legújabb lemezéről, erre pedig most végre választ kaptunk. A The Tortured Poets Department-ről összesen hét track csendül fel, méghozzá a But Daddy I Love Him, a So High School, a Who’s Afraid of Little Old Me, a Down Bad, a Fortnight, a The Smallest Man Who Ever Lived és az I Can Do It with a Broken Heart. Az új éra nem okozott csalódást: a Fortnight alatt például a kislemez igencsak látványos klipjét alkották újra a színpadon, a Down Bad közben egy hatalmas űrhajót láthatunk a kivetítőn, az I Can Do It With A Broken Heart-hoz pedig egy némafilmek által inspirált előadást raktak össze, melyben a táncosok próbálják rávenni Taylort, hogy folytassa a showt, annak ellenére, hogy ő tiltakozik ellene, ami tökéletes összhangban van a szerzemény témájával.

@thelifeofronie WHOS AFRAID OF LITTLE OLD ME PARIS NIGHT 1 #pariststheerastour #taylorswift #paris #frontrow #ttpd #thetorturedpoetsdepartment #erastour #erastourparis #fyp @Taylor Swift @Taylor Nation ♬ Originalton – Ronie (Taylor’s Version)
@thelifeofronie I CAN DO IT WITH A BROKEN HEART IN PARIS NIGHT 1 #pariststheerastour #taylorswift #paris #frontrow #ttpd #thetorturedpoetsdepartment #erastour #erastourparis #fyp #icandoitwithabrokenheart @Taylor Swift @Taylor Nation ♬ Originalton – Ronie (Taylor’s Version)
@sami.morejon.2 TTPD for the first time in paris! Fortnight #fortnightparis #fortnighttaylorswift #thetourturedpoetsdepartment #taylorswift #taylorswiftparis #paris #erastourtaylorswift ♬ Fortnight – Taylor Swift
Meglepetés dalok

A meglepetés dalok maradtak az utolsó felvonás előtt, és ugyanúgy, mint eddig, egy dalt gitáron, egyet pedig zongorán kísérve ad elő az énekesnő. Ezúttal egy új, rózsaszín ruhát viselt ezalatt a rész alatt.

Midnights éra

A párizsi koncertet megelőző napokban keringeni kezdtek a pletykák, miszerint a Midnights érát rövidíti majd meg Taylor, hogy helyet csináljon a Tortured Poets dalainak, azonban szerencsére ez nem így lett. Csak a fellépőruha változott, de ugyanazt a hét dalt adja elő a 2022-es lemezéről, mint eddig, vagyis a Lavender Haze-t, az Anti-Hero-t, a Midnight Rain-t, a Vigilante Shit-et, a Bejeweled-ot, a Mastermind-ot, és a Karma-t, amivel le is zárja a showt.

A The Eras Tour európai szakasza még három teltházas koncerttel folytatódik a francia fővárosban, ami után olyan városokba látogat el Taylor, mint Stockholm, Madrid, Lisszabon, Amszterdam, Milánó, Hamburg, Varsó, vagy éppen a szomszédos Bécs, ahol három koncertet is ad augusztus 8-án, 9-én, és 10-én.