Dokumentumfilm készül a Taylor Swift és Scooter Braun közötti balhéról

Az alkotás idén júniusban érkezik.

Pár éve bombaként robbantotta Taylor Swift a hírt, miszerint újra felveszi és kiadja az első hat albumát. A rajongók mára már örülnek az új változatoknak, hiszen mindegyiken helyet kapnak eddig soha nem hallott dalok is, azonban eleinte az énekesnő számára ez nem volt túl örömteli helyzet. Egy igencsak bonyolult és publikus balhé miatt döntött ugyanis úgy, hogy ismét felénekli a régi szerzeményeit: az eredeti felvételeket Scooter Braun vásárolta meg 2019-ben, állítása szerint anélkül, hogy egyeztetett volna vele.

Ettől a konfliktustól volt hangos a média hosszú hónapokon keresztül, most pedig dokumentumfilm is készül belőle. A Taylor Swift vs Scooter Braun: Bad Blood című alkotás idén júniusban érkezik az Egyesült Királyságban és Írországban a Discovery+-ra, világszerte pedig a Maxre, bár arról egyelőre nincs hír, hogy hazánkban is látható lesz-e a streaming platformon.

A készítők elmondása szerint a film két részletben jelenik meg, és mindkettő egyórás rész mélyen beleássa majd magát a vitába. Mindkét fél oldaláról megvizsgálják a helyzetet, vagyis kielemzik Taylor állítását, miszerint vele nem konzultáltak, mielőtt eladták volna a felvételeit, és ő maga nem vehette meg őket, illetve Scooter nézőpontját is, miszerint a sztár nem volt hajlandó tárgyalni vele, helyette nyilvánosan nekiugrasztotta a rajongóit.

Emellett tágabb témákkal is közelebbről megismerkedhetnek a nézők benne, mint például a zenei tulajdonjog bonyodalmai, a nemek közti dinamika a zeneiparban, és a rajongók által gyakorolt nyomás ereje. Jogászok, újságírók, és Taylorhoz, illetve a zenei mogulhoz közel álló források is megszólalnak majd a filmben, és kifejtik a véleményüket.

A Taylor Swift és Scooter Braun közötti vita az énekesnő zenéjének tulajdonjogáról bombaként robbant be a mainstreambe, és a tárgyalótermekből a nagyközönség elé repítette a szerződésjogot. Ez egy nagy horderejű történet, mely iránt hatalmas az érdeklődés, rengeteget foglalkozott vele a média, és ami vitát indított a rajongásról is. Az ilyen történetek érdeklik a mi nézőinket

– nyilatkozta a WBD egyik fejese, Charlotte Reid.

Taylor egyébként a balhé kirobbanása óta négy újra felvett albumot adott ki Taylor’s Version alcímre keresztelve, így ezeket az új felvételeket már ő birtokolja. Már csak két lemeze van hátra, amihez még nem jelent meg új változat: a 2006-os Taylor Swift, és a 2017-es Reputation.